Fri Flyts Hans Petter Hval og Simen Berg er på plass i i Røldal. Her er rapportene vi har fått inn i løpet av ettermiddagen.

14.26: Finalen er i gang, samme face som i fjor. Våt snø, blir spennende om noen tar dobbeldroppet som Hon Håvard Grøgaard tok i fjor.

Annonse

14.59: Christian Møkleby best av telisgutta. Blir spennende å se om han kan tukte Ove Nestvold, som falt i dag. Gunvor Wæhle ga også gass, men falt. Det samme gjorde Ane. David Undeland vinner nok snowboard. Mye fulle folk blant publikum!

15.10: Rebecka Ericsson kjørte bra, og er favoritt ettersom Ane og Gunvor tryna.

15.53. Torgrim Vole og Magnus Tveito kjørte syke linjer. Torgrim sto, Magnus tryna.

16.45. Vi snakket akkurat med Fri Flyts medarbeidere Simen Berg og Hans Petter Hval. De fortalte om en finaledag med kjmpestemning og grensesprengende frikjøring.

– Røldal-arrangør Pelle Gangeskar sier det er det villeste han har sett. Magnus fløy 25 meter og var svært nær å lande på stein. Jeg så ikke Torgrim sitt run, men da han kom ned var det 20 stykker som løp mot han for å kaste seg rundt halsen hans, forteller Simen Berg.

– Torgrim kjørte en linje med bare en mulig utgang, og publikum tenkte bare nei, nei, han skal ikke utfor der. Men så bare gjør han det, og det mest imponerende er at han lander det. Et samlet Frikjørings-Norge kaster seg rundt halsen hans da han kom i mål, supplerer Hans Petter Hval.

På forhånd var folk litt bekymret over at finalen skulle kjøres samme sted som i fjor.

– De tenkte at det dobbeldroppet Jon Håvard gjorde i fjor var maks av hva man kunne gjør her. Men så kommer både Torgrim og Magnus og overgår det. Det var enorme nivåforskjeller i dag. Om vanlige skikjørere gjør det som Torgrim gjorde, blir det dødsulykker. Don´t try this at home, sier Hval.

Årets diskusjonstema har vært den våte snøen, og hvor lenge man skulle vente med å starte konkurransen for å få myke landingsforhold.

– Det var ganske hardt i toppen, mens på de nederste klippene ble det veldig råttent utover ettermiddagen. De som hadde tenkt å dra på i toppen ville gjerne vente lengst mulig, men de som skulle gå stort i bånn ville gjerne komme i gang tidligere, sier han.

Resultater, bilder, intervjuer og videosnutter fra RFC-finalen kommer utover kvelden.