– Dette er selvsagt veldig trist, men samtidig er det viktig å avlyse mens leken er god. Vi ser allerede nå hvilke konsekvenser viruset har for lokalt næringsliv, heriblant våre sponsorer og samarbeidspartnere. Det kommer alltids en ny vinter og nye muligheter for skirenn, sier arrangør Eirik Sondre Husby til Fri Flyt.

Røldal Freeride Challenge er Norges mest legendarisk frikjøringskonkurranse, og skulle i år feire 20 år - blant annet med å invitere alle tidligere vinnere av konkurransen. I likhet med alt annet må de også avlyse årets konkurranse for å forhindre spredning av koronaviruset.

Det skjer samtidig som norgescupen i frikjøring avlyses, sammen med alle de andre rennene i år. 

– Blir det aktuelt å arrangere 20-årsjubileet til neste år?

– Vi ser på dette som en utsettelse, ikke en avlysning, sier Husby.

Det var lenge usikkert om konkurransen skulle gjennomføres, fordi den arrangeres først 23. april i år. Men de måtte likevel avlyse.

– Ullensvang kommune er en av kommunene med strengest restriksjoner rundt arrangementsgjennomføring, fordi det er en stor andel av innbyggerne som er i risikogruppene for å utvikle alvorlig sykdom. Med det utgangspunktet er det ikke mulig eller forsvarlig å planlegge frikjøringskonkurranser med mange omreisende deltakere og tilskudere, sier Husby, og fortsetter:

– Vi vil ikke være en pådriver for at deltakere eller publikum skal reise til Røldal for noe så, i det store bilder, uviktig som en frikjøringskonkurranse. Vi synes selvfølgelig det er veldig trist, men samtidig blir det uansett ikke den folkefesten vi hadde gledet oss til.