Vi tok en prat med sammenlagtlederen av skiklassen i norgescupen i freeride, ålingen Magnus Tveito. I årevis har topplasseringene blitt jevnt fordelt mellom miljøene i Ål og Vågå, men nå er det visstnok stopp.

Hvordan er du fornøyd med sesongen så langt? Hvordan ser du på norgescupen for din del?

Annonse

- Sesongen så langt har vært helt topp. Etter kneoperasjonen for cirka et år siden trudde jeg at denne sesongen kom til å bli en litt roligere oppkjøringssesong, men kneet har fungert utmerket og jeg har kunnet kjøre på omtrent som før. Har spart det litt ved å kjøre en del alpint. Har også fått filmet noe med Field, og fått til noen good shoots med bad-boy Vegard Breie. I norgescupen ligger jeg godt an med en 1. plass i Hemsedal og 2. i Sauda, leder sammenlagt.

Hva er planen for kjøringa i Røldal? Blir det full fart fra første run, eller holder du igjen litt?
- I og med at startfeltet i Røldal er såpass sterkt, tviler jeg på at det er så mye rom for å holde igjen og safe. Det blir forhåpentligvis full gass fra første run. Vi tar med oss poengene videre, og derfor er det ekstra viktig å ha et godt utgangspunkt før finalen.

Hva er det som er bra og dårlig med RFC?
- Det har vært en del snakk i miljøet om at Røldal er blitt litt for seriøst og at det mye vanskeligere å komme med, og så videre. Personlig synes jeg det er bra for utviklingen av sporten og selvfølgelig gøy for publikum å se de antatt beste i aksjon. Har man gode resultater fra fjoråret, eller klart å prestere i FWQ eller norgescupen så får man kjøre. Bettina og Pelle skal ha MYE kred for å ha skapt en konkurranse her hjemme som er blitt så prestisjefull. Ikke minst er konkurransesidene i Røldal også helt i toppklasse. Fy fader nå gleder jeg meg!

Hva betyr det at Røldal nå er FWQ, for deg personlig og for RFC som konkurranse?

- Det er en ekstra gulerot at vinneren får kjøre world tour i Russland. For RFC er det jo gøy at det kommer mange dyktige utlendinger som vil prøve seg, dessverre for de vil de mest sannsynlig få hakeslepp når de ser den norske eliten på hjemmebane.

Hvem tror du vinner i år (bortsett fra deg selv)?
- Ål har faktisk booket pallen i år, kjipt Vågå, så jeg, Åsmund, John Håvard, Knut, Skjalg og Lars kommer til å gå for gull.