Rekordåpning på Fonna

Sommerskisenteret på Folgefonna åpner allerede 17. april, med tolv (!) meter snø.

Sist oppdatert 7. april 2014 kl 13.42
REKORD: Både åpningsdato og antall meter snø på Folgefonna er ny rekord denne sesongen. Allerede Skjærtorsdag åpner heisene. Foto: Fonna Glacier Ski Resort
REKORD: Både åpningsdato og antall meter snø på Folgefonna er ny rekord denne sesongen. Allerede Skjærtorsdag åpner heisene. Foto: Fonna Glacier Ski Resort

Dermed blir det påskeåpent på Folgefonna for første gang i historien -med rekordstore snømengder.

– Gutta som har jobbet her lengst sier det aldri har vært så mye snø noen gang nede ved påstigninga. Ved mast sju målte vi tolv meter. Det er sinnssykt mye snø, forteller daglig leder ved Fonna Glacier Ski Resort, Andreas Skogseth.

Park fra dag 1

Han, og alle andre som jobber ved skisenteret, har brukt de siste ukene på å grave fram og klargjøre heisen, og alt ligger til rette for rekordtidlig åpning Skjærtorsdag. Selv om klargjøringa av heisen er arbeidskrevende, har Skogseth tatt seg tid til å ringe parkbygger Emil Fossheim.

– Han kommer til å være her og bygge hele påska, men jeg lover at vi skal ha flere parkelementer klare på åpningsdagen. Halvveis ut i mai regner jeg med parken er oppe og går slik vi skal ha den. Og vi gønner på, parksatsinga på Fonna skal i hvert fall ikke bli noe mindre i sommer, sier Skogseth.

GRAVER FRAM VEIEN: Slik ser det ut når veien opp til sommerskisenteret brøytes. Foto: Andreas Skogseth

– Kan bli både pudder og sløsj

Skogseth melder om blå himmel og varmt vær denne uka, men pudder på åpninga trenger man ikke utelukke.

– I fjor fikk vi et stort snøfall tidlig i mai, og da var det pudder. Nå er det fin sløsj, men det kan bli både det ene og det andre i påska, sier Skogseth.

– Fører de store snømengdene noe negativt med seg?

– Nei, ikke annet enn at det er en reell risiko for at heistraseen snør igjen hvis det kommer et stort snøfall nå. Og det kan skje. Dermed er det et visst sjansespill å annonsere åpning så tidlig, men vi syns det er gøy å prøve noe nytt.

Lang sesong i vente

Den første uka etter påske er heisen stengt, så åpner den igjen siste helga i april, og fra første mai blir sommerskisenteret på Fonna åpent hver dag.

– Da kjører vi forhåpentligvis på med nok snø til sommerferien er over, sier Skogseth.

NÆR BAKKEN: Vanligvis er det forbundet med risiko å falle ned fra ei heismast. Slik er det ikke på Fonna for tida, dette bildet ble tatt mandag denne uka. Foto: Andreas Skogseth

Publisert 7. april 2014 kl 13.42
Sist oppdatert 7. april 2014 kl 13.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen