– Tilstanden er kritisk. Hun ligger i hjerte- og lungemaskin, sier Rapaports manager Håkan Hansson til svense Aftonbladet.

Rapaport, som er ansett som en av verdens beste kvinnelige frikjørere, var på en filminnspilling i Farrellones i Chile da skredulykken skjedde. Hun ble raskt fraktet til det lokale sykehuset etter intensivt redningsarbeid.

Annonse

Tilstanden er så kritisk at hun ligger i koma. 

– Det var den andre turen på torsdag ved 12-tiden. Det første gikk veldig bra. Hun kjørte alene. Det sprakk opp langt under henne sånn at skredet løsnet. Hun forsøkte å kjøre ifra det, men klarte det ikke, sier Hansson.

– Det tok en stund å finne henne, men da hun først ble funnet ble hun raskt fraktet til sykehuset i Santiago. Det tok bare en og en halv time fra ulykken skjedde til hun var på sykehuset, sier manageren.  

Det er forøvrig andre gang den svenske frikjøringsstjerna blir tatt i skred. Også under en innspilling i Alaska var hun involvert i en ulykke.

Rapaport har flere pallplasseringer i verdenscupen, sist med andreplass i den massive Alaska-konkurransen. Denne høsten er hun aktuell med en ny storfilm sammen med blant annet norske Tiril Sjåstad Christiansen.