– Det var kjempegøy å vinne. Det hadde jeg ikke forventet, sier Klette, som debuterte i Norgescupen med overlegen seier både fredag og lørdag.

I dameklassen vant landslagets Malene Blikken Haukøy både fredag og lørdag foran landslagskollega Stine-Mari Haustreis. Også Haukøy er glad for å levere på sesongens første Norgescup.

– Det er veldig kjekt å vinne, spesielt på starten av sesongen når en ikke vet helt hvordan former er. Jeg føler at jeg har trent godt, og fikk nå en bekreftelse på det, sier hun etter dobbeltseieren på Bjorli i helga.

Saken fortsetter under

Malene Blikken Haukøy - Foto Haakon Funderud Lundkvist 1200x800
Malene Blikken Haukøy tok to av to i Norgescupåpningen på Bjorli. Foto: Haakon Funderud Lundkvist

Malene Blikken Haukøy tok to av to i Norgescupåpningen på Bjorli. Foto: Haakon Funderud Lundkvist

Fra fersking til EM-kandidat
Fra før har Klette kun deltatt i ett randoneerenn og det var tilbake i 2016. Men forrige helg var han med på landslagets åpne breddesamling i Sogndal. Der ble det arrangert et testrenn hvor Klette var like i nærheten av landslagets Glenn Tore Løland, som ble nummer to begge dager denne helga.

– Jeg gikk ganske likt med han på det testrennet under samlinga, og jeg hadde et håp om at jeg skulle være med å kjempe med ham, men at jeg skulle vinne hadde jeg ikke trodd, sier Klette.

Helgas Norgescuprenn var også uttak til EM, og Klette håper at innsatsen kan gjøre ham aktuell for mesterskapet som går i februar.

Les også: Fellelandslaget 2017-18

Løst, dypt og krevende
Med en meter nysnø fredag og lørdag var det krevende forhold både oppover og nedover i de to Norgescup-rennene på Bjorli.

– Oppover ble det veldig dype spor og det var vanskelig å bruke stavene. Nedover er det lett at skiene blir dratt under snøen og du går på trynet. Men det var kjempeartig å gå på sånne forhold selv om det var krevende. Jeg bor på Voss og vant til mye snø, men dette er litt uvanlig for oss også, sier Klette om lørdagens løype med 1600 høydemeter.

Cupen åpnet med kveldssprint fredag med prolog og heat i tett snøvær. Rennet ble kjørt som en kort løype i skianlegget på Bjorli på cirka tre minutter. Snøværet fortsatte utover natta, men avtok til snøbyger på lørdagens individuelle renn. Senior menn og veteran menn gikk tre runder, mens senior kvinner og junior menn gikk to runder. Juniorjentene, ungdomsklassen og trimmerne gikk en runde.

– Lørdagens løype måtte brøytes frem etter nattens snøfall, og ryktene vil ha det til at det måtte to ski- og fire stavbrudd til for å kåre årets vinnere, sier rennleder Knut Inge Orset i Romsdal Randoneeklubb.

Tidenes første barne-rando
For første gang i historien ble det arrangert randoneekonkurranse for barn i forbindelse med Norgescupen. Barnerennet ble kjørt mellom prologen og finalene på fredagens renn og var ment å gi de yngste en smakebit på randonee.

– Det var svært vellykket med mange unger som fikk leika i snøen, så dette frister til gjentagelse, sier Orset.

Resultater

Menn senior, sprint
1. Hans-Inge Klette, Viljar IL
2. Glenn Tore Løland, Sauda IL
3. Håkon Klerud Johannessen, Romsdal Randoneeklubb

Kvinner senior, sprint
1. Malene Blikken Haukøy, IL Høyanger
2. Stine-Mari Haustreis, Tromsø Randoneeklubb

Menn junior, sprint
1. Sondre Svensli, Eidsvåg IL

Kvinner junior, sprint
1. Andrea Nakken, Romsdal Randoneeklubb

Menn veteran, sprint
1. Thomas Sandhaug, Romsdal Randoneeklubb
2. Ove Erik Tronvoll, Svorkmo Bergknastklivarlaug

Menn senior, individuell
1. Hans-Inge Klette, Viljar IL, 1:43:00
2. Glenn Tore Løland, Sauda IL, 1:43:39
3. Håkon Klerud Johannessen, Romsdal Randoneeklubb, 1:49:07

Kvinner senior, individuell
1. Malene Blikken Haukøy, IL Høyanger, 1:26:17
2. Stine-Mari Haustreis, Tromsø Randoneeklubb, 1:38:28

Menn junior, individuell
1. Sondre Svensli, Eidsvåg IL, 1:26:16

Kvinner junior, individuell
1. Andrea Nakken, Romsdal Randoneeklubb, 38:05

Menn veteran, Individuell
1. Thomas Sandhaug, Romsdal Randoneeklubb, 2:15:09
2. Ove Erik Tronvoll, Svorkmo Bergknastklivarlaug, 2:28:09