Svein Olav Lien jobber til daglig med noen av Norges største ski- og brettalenter på Hovden skigymnas i Setesdal. På fritiden har han vært svært engasjert i å få bygget en solid park til rekruttering i Vinje.

– Tidlig på 90-tallet var det gjort store millionutbygginger her med blant annet hopp- og alpinanlegg. Nederst i det det anlegget ligger det et 150 meter langt tautrekk. Med tiden har både hopp- og skibakken grodd igjen, men tautrekker har blitt drifta av foreldre med andre interesser enn raske briller og tidtakning, sier Lien til Fri Flyt.

Annonse

Parken ligger i Sundflaten, som ligger i skyggesiden av Edland i Telemark - omtrent fem minutter fra Haukeligrend og 20 minutter fra det mer kjente skianlegget på Haukelifjell. Den lille, barnevennlige parken har nå tre hopp, noen bokser og PVC-rør, og har også en tråkkemaskin som hører til. 

– I høst ble det bygd op jordvoller, som gjorde det enkelt for å oss å bygge hopp i disse snøfattige tider. Planen videre er å bygge så mange elementer som mulig.

Det var en plan Gjensidige Stiftelsen ble giret på, og Lien fikk sammen med ivrige parkentusiaster bevilget 450 000 kroner i støtte.

– Det gjør det enklere for oss å utvikle området til det beste i verden for skilek.

– Du trener jo selv talenter. Hvor viktig er slike parker?

– Alle husker dagen de satte sin første backflip eller 360. Det er nok de beste dagene. Mestringsfølelsen og gleden kan ikke bli større enn på de dagene, og det er sånne opplevelser vi tenker på når vi bygger parker som dette. Alle nivåer skal planlegges, og alle skal oppleve mestring. Med et anlegg som Sundfalten kan vi enklere legge til rette for hvert barn, og enklere sørge for godfølelsen.