Den lokale arrangørstaben med Hans Petter Bakke og Daniel Gangsø er kjente for å  framheve den lokale spesialitete Rassbeillføre, som rett og slett betyr hardt og krevende skiføre. Men nå har det snødd, og det er slett ikke rassbeillføre som møter deltagerne i Skredhenget på skikjørers venstre for heisen på Lemonsjøen i dag.

Masse nysnø

Annonse

– Forholda i facen er veldig bra for kvaliken etter dagens snøfal! Sjuke mengder snø kom torsdag, og det gjør selvfølgelig mye for kvaliken. Sikkerhetscrewet har stått på hardt i dag for å sikre facen, og det blir en strålende fredag, sier Gangsø.

40 kjørere er påmeldt konkurransen, som er tidenes første norgescuprunde i Vågå. De aller fleste lokale favorittene er med, inkludert Torgrim Vole og Dennis Risvoll, som begge har erfaring fra Freeride World Tour (FWT).  

– 40 er perfekt antall for oss førstegangsarrangører. Godt å kunne ha litt ekstra tid, men vi er godt forberedt og dette skal bli en fest-ski-helg i Vågå! 

Evig kjeltring-status

– Hvilke av de lokale kjørerne har du mest trua på?

– Vanskelig å si. Dennis Risvoll har jo vært mye i vinden nå, og er klar for FWT neste år. Det er sjukt forresten! Helt rått av Dennis. Sa han kan bli en type man skal følge ekstra godt med på i helga. Torgrim Vole stiller til start. Spennende å se hva ferie på Cuba har gitt av skilår. Øystein Aasheim har vært i Alaska og Henrik Gangsø og Frikk Tore Kristiansen har kjørt ganske bra i NFS til nå. Eirik Schjølberg skal man også passe seg meget for på hjemmebane. I tillegg er det flere underdogs med, som har sine timer på ski, så det kan bli meget spennende dette her! MEN - det kan jo alltids komme noen å gruse alle de lokale. Det vet man ikke før etter finalen på lørdag.

– Hva skjer hvis en utenbygds kjører gjør det bra?

– Det eneste jeg ser for meg er at han vil få evig status som kjeltring i Vågå. Neida, men det gir nok ekstra energi og motivasjon for Trollhøe Høkkers, og den mulige stjerna vil få nettopp det - litt stjernestatus. Kanskje. 

Kvaliken går i dag fredag, og lørdag er det finale i Vågå.