– Politisk catski-støtte

Politikerne i Nordfjord hyller catski-initiativet på Harpefossen, og nå håper skisenteret på åpning for catskiing i hele Norge på sikt.

Sist oppdatert 15. august 2013 kl 10.49
URØRTE FJELL: Terrenget rundt Harpefossen skisenter egner seg godt til catskiing, men først må det finnes rom for dette i lovverket. Foto: Harpefossen skisenter
URØRTE FJELL: Terrenget rundt Harpefossen skisenter egner seg godt til catskiing, men først må det finnes rom for dette i lovverket. Foto: Harpefossen skisenter

Harpefossen skisenter melder om et svært positivt møte med politikerne i regionen.

– Det var en svært begeistra gjeng med politikere som kom med gode og konstruktive tilbakemeldinger til videre jobbing for tilrettelegging for catski på Harpefossen. Vi er svært fornøyde både med oppmøtet og alle de positive tilbakemeldingene. I tillegg er det flott at politikerne kan enes om og samarbeide på tvers av politiske parti og regioner, sier markedssjef ved Harpefossen Skisenter, Janne Endal Andersson.

– Skremmende enig 

Hun legger til at Arbeiderparti-politiker Kristin Maurstad uttalte at hun var «skremande einig med FrP og Frank Willy Djuvik!», etter et innlegg fra FrP´eren der han rosa Catski-satsinga på Harpefossen opp i skyene.

Harpefossen Skisenter hadde sammen med Eid kommune, Nordfjord Vekst og Reisemål Stryn & Nordfjord invitert fylkes- og lokalpolitikere til fjells denne uka for å jobbe med tilrettelegging av catski på Harpefossen.

Stort oppmøte

– Imponerende mange politikere tok turen til fjells tirsdag, midt i den travle valgkampåpninga, og sørga for ei smekkfull varmestue ved Harpefossen Skisenter. Blant fylkespolitikerne var Fylkesvaraordfører Jenny Følling (Sp), Stortingsrepresentantene Erling Sande (Sp) og Bjørn Lødemel (H), som begge sitter i Energi- og miljøkomiteen der Erling Sande er leder, Frank Willy Djuvik (Frp), Kristin Maurstad (Ap), Hege Lothe (Sv) og leder i unge Venstre, Sveinung Rotevatn, i tillegg til flere lokal- og fylkespolitikere, sier markedssjef Andersson.

Håper på nasjonal effekt

Det er de «gamle» snowboardheltene Mads Jonsson og Jan Petter Solberg som har peka ut Harpefossen Skisenter som base for satsing på catskiing i Norge. De skal også være ansvarlige for utvikling og drift av catski på Harpefossen.

– Vi tar med oss tilbakemeldingene fra politikerne og jobber videre for å få catski på Harpefossen som ei prøveordning i et nasjonalt pilotprosjekt, og som forhåpentligvis vil føre til åpning i lovverket slik at catskiing kan arrangeres i hele Norge, seier Janne Endal Andersson. 

LES OGSÅ: Catskiing i Norge

Hva mener du? Bør det åpnes for catskiing i Norge? Skriv din mening i kommentarfeltet!

Publisert 15. august 2013 kl 10.49
Sist oppdatert 15. august 2013 kl 10.49
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen