Akkurat som de andre konkurransene i årets Freeride World Tour, er det ingenting som går på skinner, ei heller for den myteomspunnede finalen i cupen, nemlig Verbier Extreme, som arrangeres på legendariske Bec de Rosses. Konkurransen skulle egentlig arrangeres sist lørdag, men er nå utsatt, uten at noe dato er bestemt.

Nysnø på vei

Annonse

– Det ser ut som det blir lørdag eller søndag, helt i slutten på det nokså lange værvinduet. Jeg har reist tilbake til Chamonix mens jeg venter på konkurransen. Nå er det en storm på vei inn, sier Pia Nic Gundersen.

Forholdene på stupbratte og nordvendte Bec de Rosses har vært alt for vanskelige siden lørdag, som var første mulige konkurransedag. Knallhardt føre og lite snø, etter flere dager med sterk vind. Men nå er det altså nye hvitevarer på vei. 

Mye motgang

FWT-arrangøren har hatt en svært vanskelig sesong, med flere lange utsettelser og endringer.

– Jeg syns de har gjort en svært god jobb med å få gjennomført konkurransene, som har vært bra. Men det var veldig synd det ble avlyst i Revelstoke, som var konkurransen hvor mange kjørere skulle sikre seg de siste viktige poengene både for å kvalifisere til Verbier og neste sesong, sier Pia.

– Kunne arrangøren gjort noe annerledes?

– Nei, ikke slik jeg ser det.

Anne May ute

En av jentene som ikke greide cut´en, og altså verken blir å se i Verbier til helga eller i Freeride World Tour neste sesong, er Anne May Slinning.

– Det var jævlig synd for Anne May, og jeg er skikkelig lei meg på hennes vegne. Anne May har hatt skikkelig stang-ut hele sesongen, sier Gundersen.

Heller ikke Christine Hargin, som vant sammenlagt for to år siden, klarte cut´en, men Hargin har fått wildcard til finalen.

– Dermed blir vi omtrent samme gjengen som kjørte i fjor, og det er gøy, sier Pia.

Går for seier

– Hvilke ambisjoner har du for din egen del?

– I fjor skulle jeg sikre andreplassen, eller med litt flaks vinne hele greia. I år ar jeg ikke sjans på totalseieren, og derfor har jeg ingenting å tape. Og det føles bra! I tillegg har jeg litt mer erfaring, og vet hva jeg går til. Jeg vil selvsagt vinne, og satser på det.

Pia Nic Gundersen ligger på 5. plass sammenlagt før finalen, 1095 poeng bak ledende Nadine Wallner fra Østerrike. Svenske Matilda Rapaport, som vant i Verbier i fjor, ligger på tredje, med 4000 poeng. Lorraine Huber holde andreplassen.

Jevnt hos gutta

I herreklassen er det ganske jevnt mellom franske Loic Collomb-Patton, rookien som leder og har imponert stort i år, og veteranen Sam Smoothy fra New Zealand. Bare 300 poeng skiller de to gutta, som ar litt mer margin ned til Jéremié Heitz på tredjeplass. 

FWT-finalen ser du live her på friflyt.no, forhåpentligvis så fort som mulig!