Den svenske fjellguiden Bjørn Kruse bor i Romsdalen, og han gjorde nettopp det forrige uke. Resultatet er en fantastisk toppturfilm med unike vinkler. Filmen ser du under, men først noen ord fra Kruse om filmprosjektet:

– Nordvesten kom og la igjen noen flotte dump jevnt og trutt hele forrige uke, og det lokale skimiljøet har fått smakt på godsakene. En viktig ting har jeg lært etter å ha bodd her et par år nå – og det er å ta vare på de gode dagene. Det snur fort på Vestlandet.
Nedbør, kulde og lite vind prega starten av uka, noe som ga Isfjorden optimale forhold. Vi har fått boltre oss i tørreste sort hele uka og det har blitt godt dokumentert. Stein Lindseth Olsen, Ida Siem og jeg er alle medeiere i det lokale guidefirmaet SkiRomsdal og vi har startet et lite projekt der vi kommer å lage et videobibliotek på hjemmesida vår for å presentere de mest gåtte turene i området. Romsdalen er et av Norges beste skiområder og vi vil med dette få opp øya for folk som ikke har vært her. Resultatet var brøyting, mye brøyting, og bæring av batterier til Stein sin drone. Vi valgte å filme på Smørbotten i Skorgedalen, Galtåtind og Søre Klauva i Isfjorden til å begynne med. Filmen fra Søre Klauva ser dere her.
Etter kaffe på Romsdal Lodge fredagen bar det i vei mot Loftskarsetra der vi hadde to valg, østsiden mellom Galtåtind/Loftskarstind eller Sørøstryggen på Søre Klauva. Dessverre hadde mildværet kommet til dalen over natta og satt sitt preg på snøen opp til ca 900 meter, og da valgte vi den noe snillere nedfarten på Klauva. Det viste seg å bli en fin dag med tørr men rimelig vindpakka snø - eller kanskje det vi kaller fostrende føre.

Annonse
søre-klauva-toppen

PÅ TOPPEN: Fra bakkenivå ser toppen av Søre Klauva slik ut. Hvordan den ser ut i fugleperspektiv ser du i filmen under. Foto: Ida Siem

Se den fantastiske filmen: