Vinteren har for alvor kommet til Norge, og det er på høy tid å enten finne fram skiene, eller se etter nye.

 I den nyeste utgaven av Fri Flyt, som er i butikkhyllene mandag, er skitester, blant mye annet godt lesestoff, viet et stort fokus. Til sammen har vi testet 22 par ski i kategoriene breie toppturski, dameski og allaroundski med midtbredde 80-90 mm.

Annonse

 Fri Flyt-redaktør Henning Reinton mener utvalget av kategorier favner bredt.

 – Som skikjører er det artig å ha best mulig utstyr på de beste dagene. Kanskje det aller gjeveste for mange skikjørere er å gå på topptur en dag med løssnø. Derfor vil et par brede toppturski stå ganske langt oppe på ønskelista. Men så har du de dagene der føret er best i bakken – da vil du gjerne ha et par ski du kan gønne på med, sier Reinton.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

side 1
side 1

DAMESKI: I november-utgaven finner du også en dameskitest.

 I årets test av brede toppturski er at fem av seks ski karbonski. Det betyr med andre ord at testen svarer på flere av spørsmålene knyttet til bruken av materialet.

 – Bruk av karbon er utbredt på toppturski fordi det stiver av skiene slik at man kan ha tynnere trekjerne – og dermed lettere ski. Mens allroundskiene gjerne har ett eller to lag med aluminium for å gjøre de stabile og rå i høy fart, forteller Reinton.

 Med andre ord er sjansen stor for at du finner en kategori som passer for nettopp deg – enten du er herre eller kvinne.

 Feil karakter

 Testen av allroundski har dessverre enkelte ski fått feil karakter på ‘fart’ i magasinet. De riktige karakterene finner du på skitest.com – som du har tilgang til som abonnent. 

 Bare én ski kom veldig dårlig ut av dette – det var Kästle MX89. Den fikk 10 på fart – toppscore! – men står i bladet med  karakter 6.

 Dette kan du også lese om i novmber-utgaven av Fri Flyt: 

  • Klaus Finnes opp- og nedturer

  • Vi har kjørt i Helbronner

  • Topptur i Japan

  • Norges nye skidestinasjon: Vatnahalsen

  • TRE skitester: Dameski, breie toppturski og allaroundski

  • … og mye, mye mer.

Abonnenter har allerede fått utgaven i postkassa. Ønsker du å få kommende Fri Flyt-nummer før de havner i butikkhyllene? I tillegg til tilgang til abo+ og skitest.com? Da bør du bli abonnent i dag! 

Coveret er tatt av Bård Basberg, og på ski er Jørgen Aamot:

ff cover 2
ff cover 2

Se smakebiter fra utgaven nedenfor: