Søndag våknet vi opp til en del vind, men været var langt fra så ille som det var meldt. ”I dag vil vi ta noen skikkelige pudderbilder” tenkte vi. Nicolai pakka speilrefleksen, og straks var vi ute av døra.

Det ble en del skogskjøring på oss de første tre – fire turene, men så klarna plutselig været opp og vinden løya noe - Bluebird! Vi ble så opptatt av å kjøre på ski at vi nesten glemte å ta bilder, og når vi kom på at vi skulle ta bilder skya det litt over igjen. Vi fikk likevel knipsa noen bra shots. Fredrik var i ekstase over forholdene! Å ha med han på tur var kjempegøy!

Vi dro ned fra fjellet for å spise lunch og se på premieutdelinga og fant på veien noen fete gullies. Fredrik viste vei, selv om han aldri har vært i Andorra før.

– Du som ikke har vært her før - hva synes du om premieutdelinga, Sole?

At de som kommer på pallen blir hedret, intervjuet og får nasjonalsangen spilt gjør det ganske høytidelig, og det skal det jo også være i et Junior VM – selv om det er uformelt innen freeride. Kunne godt tenke meg å stå øverst der en dag.

– Hva tenker du om at amerikanerne vant tre klasser, og en kanadier vant den siste klassen, Synnøve?  

– Vinnerne og alle de andre på pallen fortjener plassen sin – de taklet forholdene best og det er hva det går i. Vi skal heller ikke glemme at konkurransen der borte er knallhard og de som er her i Andorra holder et veldig høyt nivå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

260 kutta
260 kutta

ANDORRA: Deilige dager i Andorra. Foto: Nicolai Brenna Ertzeid

Etter premieutdelinga satt vi oss ned og skreiv det første leserbrevet til Fri Flyt og så gjennom en del bilder, både som Nicolai hadde tatt, og som FWT hadde tatt og lagt ut på mediabanken.

På mandag var det meldt et fryktelig med vind, så vi bestemte oss for å ta en down day og få unnagjort litt skolearbeid. De fleste heisene lengst oppe i anlegget var stengt, men været ble ikke så ille som de hadde meldt, så det var litt dumt at vi ikke kom oss på fjellet. Likevel var det godt å få unnagjort en del lekser.

Midt på dagen tok vi en pause og dro ned på en kjempespennende butikk som ligger rett nedi gata. Der har de alt! Du kan smake på pølser, skinke og ost og alt mulig rar mat fra Andorra!

– Butikken har haugevis med god sjokolade, sier Synnøve og smiler.

– Jeg kjøpte en skinke fra en nøttegris, den gleder jeg meg til å spise, sier Sole.

Etter lunch var det igjen duket for lekser før vi var med på dommer-work shop. Det var spennende! En av dommerne i FWT og FJWC forklarte kriteriene de dømmer etter og hvordan de gjennomfører dømmingen under konkurransene. Etter at han hadde forklart mye om hvordan alt foregår viste han fire runs fra Verbier, og så skulle vi prøve å gi score.

– Synnøve gjorde det veldig bra, sier Sole.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

1450 kutta
1450 kutta

URBAN: Det ble også tid til urban-kjøring. Her er Sole August Andresen. Foto: Finn Morten Andresen

Selv var han fornøyd med å ha vurdert rangeringen riktig selv om ikke poengene stemte så godt.

Tirsdag hadde vi håpet på masse pudder i bakken etter det store snøfallet på mandag. Temperaturen hadde steget, det var litt dumt, men vi fant likevel mye fin snø høyt oppe i anlegget, og noen gøyale klipper hvor vi fikk tatt noen bilder.  Stemningen var på topp!

Men Urban Freeride i nabolaget rundt hotellet (Ransol-området) ble dagens høydepunkt. Her fant vi noen fine spots, tak, trapper og gelendere vi kunne leke oss på. Disse ble testet både på vei til fjellet på morgenen og på vei til hotellet på ettermiddagen. I vår leting etter flere steder å shredde traff vi også ei ku – den var så fin!, utbryter Synnøve.

En roadgap litt oppe i lia ble også vurdert, men denne skal få vente til neste gang vi er i Andorra og det kanskje er mer snø? 

I morgen er det meldt mer snø og kaldere oppe på fjellet, og det er en masse frikjøringsområder som også er merket av på skikartet. Vi har bestemt oss for å utforske flere av disse områdene før vi på torsdag forflytter oss til nabodalen, Vallnord Arcalis, hvor det neste rennet vi skal delta i går. Her skal det også i løpet av torsdag - søndag gjennomføres et World Tour renn som vi kanskje kan få sett på.