Når Fri Flyt 75 for første ang blir mulig å sniklese på lanseringsfesten 22. september, er det Even Sigstad som pryder coveret. Vegard Breie skjøt bildet på det enorme pudderhoppet i Silveretta Montafon på filmtur med Field Productions.

Vegard Breie forklarer hvordan coveret blir til:

Annonse

Vi hadde tilbrakt flere dager i Montafon-området i Østerrike med mye dårlig filmvær og tåke før det klaffet denne dagen.
Det er alltid så mye venting når en er på tur for å produsere, og verbet produsere blir til tider nesten forbundet med et skjellsord. Snøen er jo fin og det er ikke til å komme utenom at en får jo kjørt så utrolig mye mer om en bare kjører for å ha det moro!
 
Men så er det jo en gang slik at om en skal få til noe her i verden, så kan man ikke være lat hele livet. Og er det en ting gutta i Field vet og kan, så er det beinhardt arbeid! På denne turen var det hovedsaklig to kickere som ble filmet i Montafon.
Vi var en gigantisk gjeng som var der samtidig og hadde delt oss inn i to grupper. Montafon er et helt vanvittig sted for lett tilgjengelig frikjøring og vi hadde fått produsert en hel del. Åsmund kjørte en kort linje som løsnet blant annet. Kald som han er gjorde han likevel den naturlige 3'eren ut klippen og kjørte ut av det..
 
Samtidig hadde gutta brukt mange timer på å grave denne spotten vi så dagen før. De gravde også da, men ble ikke ferdige, så etter to dager med graving var det stor spenning til hoppet. Det andre hoppet i Silvretta Montafon ble det vel gravd i 10-12 timer for å få det til og så når man ser filmen skjønner man kanskje hvorfor en ikke pleier å hoppe slike hopp selv på alpeferie.
 
Even og Aleks hoppet på tur og det ble en helt vill session! Som du ser på bildet gikk gutta sinnsykt høyt, og om jeg husker rett så tror jeg bildet av Even er fra en dobbel flatspin. Aleks og Even er to av de mest stilfulle gutta i gamet og med tanke på at Aleks aldri hadde vært med på noen skikkelig BC-kciker tur var det ganske rått å se på! Det ble vel totalt filmet med fire hd-kameraer så alt ble vel dokumentert og jeg må jo bare få gi en stor takk til Jan Petter Aarskog som filmet. Jeg hadde ett kamera stående på stativ med snorutløser som han fyret av som en helt for meg! Tatt i betraktning at han allerede hadde to filmkameraer å holde styr på er det jo  helt rått jobba!!