På coverjakt i Alpene

Sjekk ut hvordan Even Sigstad og coverfotografen fra Ål, Vegard Breie, fikk forsiden av Fri Flyt 75.

Sist oppdatert: 16. september 2010 kl 14.20
COVER: Even Sigstad pryder forsiden av Fri Flyt 75. Foto: Vegard Breie
COVER: Even Sigstad pryder forsiden av Fri Flyt 75. Foto: Vegard Breie
Lesetid: 3 minutter

Når Fri Flyt 75 for første ang blir mulig å sniklese på lanseringsfesten 22. september, er det Even Sigstad som pryder coveret. Vegard Breie skjøt bildet på det enorme pudderhoppet i Silveretta Montafon på filmtur med Field Productions.

Vegard Breie forklarer hvordan coveret blir til:

Vi hadde tilbrakt flere dager i Montafon-området i Østerrike med mye dårlig filmvær og tåke før det klaffet denne dagen.
Det er alltid så mye venting når en er på tur for å produsere, og verbet produsere blir til tider nesten forbundet med et skjellsord. Snøen er jo fin og det er ikke til å komme utenom at en får jo kjørt så utrolig mye mer om en bare kjører for å ha det moro!
 
Men så er det jo en gang slik at om en skal få til noe her i verden, så kan man ikke være lat hele livet. Og er det en ting gutta i Field vet og kan, så er det beinhardt arbeid! På denne turen var det hovedsaklig to kickere som ble filmet i Montafon.
Vi var en gigantisk gjeng som var der samtidig og hadde delt oss inn i to grupper. Montafon er et helt vanvittig sted for lett tilgjengelig frikjøring og vi hadde fått produsert en hel del. Åsmund kjørte en kort linje som løsnet blant annet. Kald som han er gjorde han likevel den naturlige 3'eren ut klippen og kjørte ut av det..
 
Samtidig hadde gutta brukt mange timer på å grave denne spotten vi så dagen før. De gravde også da, men ble ikke ferdige, så etter to dager med graving var det stor spenning til hoppet. Det andre hoppet i Silvretta Montafon ble det vel gravd i 10-12 timer for å få det til og så når man ser filmen skjønner man kanskje hvorfor en ikke pleier å hoppe slike hopp selv på alpeferie.
 
Even og Aleks hoppet på tur og det ble en helt vill session! Som du ser på bildet gikk gutta sinnsykt høyt, og om jeg husker rett så tror jeg bildet av Even er fra en dobbel flatspin. Aleks og Even er to av de mest stilfulle gutta i gamet og med tanke på at Aleks aldri hadde vært med på noen skikkelig BC-kciker tur var det ganske rått å se på! Det ble vel totalt filmet med fire hd-kameraer så alt ble vel dokumentert og jeg må jo bare få gi en stor takk til Jan Petter Aarskog som filmet. Jeg hadde ett kamera stående på stativ med snorutløser som han fyret av som en helt for meg! Tatt i betraktning at han allerede hadde to filmkameraer å holde styr på er det jo  helt rått jobba!!

Publisert 16. september 2010 kl 13.49
Sist oppdatert 16. september 2010 kl 14.20
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen