Kommende helg åpner flere nye skisentre i Sør-Norge.

Åpner lørdag 18. november:

Myrkdalen åpner Myrkdalsekspressen, Kari Traa-trekket og Mikkeltrekket og til sammen seks løyper.

- Det er om lag 40 cm snø ved Myrkdalen Hotel, og ved øvre del av trekket er det minst ein meter snø,  sier John Ivar Norheim, dagleg leiari Myrkdalen.

Skibussen frå Voss stasjon til Myrkdalen går begge dager, og korresponderer som vanlig med tog frå Bergen.

Strandafjellet har fått nok snø, og åpner heisene for sesongen.

Kongsberg skisenter åpner parken og slalåmløype i første omgang, men flere løyper åpner etter hvert som de blir klare.

– Vi fikk akkurat masse snø, så da blir det åpning klokka 11 på lørdag, melder Kongsberg skisenter til Fri Flyt.

Gaustablikk åpner lørdag kl 10.00 med Skipsheisen, Hotellbakken og barneområdet.

23551181_1732080856810654_7860034842850473326_o
23551181_1732080856810654_7860034842850473326_o

VINTER: Lete å utsette på forholdene på Gaustablikk, som åpner lørdag. Foto:Fredrik Johansson

Gålå åpner med fine forhold og bra med snø.

Harpefossen åpner lørdag, og ifølge frikjører og Harpefossen-entusiast Martin Leite Gilleshammer er det supre forhold med 75 centimeter snø i bunn av bakken og rundt meteren på toppen.

IMG_8542-1
IMG_8542-1

TESTKJØRING: Harpefossen åpner lørdag.

Trysil åpner bakke 15 på 2,4 kilometer og T2-heisen, en 6-seters stolheis, på lørdag klokka 0900. Bakke 15 snølegges i full bredde og det bygges parkelementer nederst i bakken. Om været er på lag resten av uka, vil også barnebakken i Eventyr åpne på lørdag.

– Veldig mye natursnø har vi ikke fått ennå, men i de kalde periodene har vi produsert bra med kunstsnø. I Eventyr trenger vi litt mer snø, men nå er det bra med minusgrader og vi håper å få det til. Det blir lagt ut informasjon om åpningen fortløpende på våre hjemmesider og i sosiale kanaler, sier driftssjef Jan Linstad i Trysil.

Driftssjef-Jan-Linstad-til-høyre-og-snø-og-bakkeansvarlig-Wegard-Matsson----Foto-Ola-Matsson
Driftssjef-Jan-Linstad-til-høyre-og-snø-og-bakkeansvarlig-Wegard-Matsson----Foto-Ola-Matsson

NESTEN KLARE FOR ÅPNING I TRYSIL: Driftssjef Jan Linstad til høyre og snø-og bakkeansvarlig Wegard Matsson. Foto Ola Matsson

Hafjell måtte utsette åpningen fra forrige helg, men åpner fire bakker og tre heiser til helga.

– Vi ligger an til å åpne fire kilometer løyper og tre heiser. Det er Gaialøypa, Hafjelløypa og Fjelløypa, så her er det terreng som passer for både utrente og gode alpinister, og Gaialøypa er en av de aller fineste carvingbakkene vi har, samt barneområdet ved Gaiaheisen, sier driftssjef i Hafjell Tommy Viken, og legger til at det er gratis å bruke Gaiaheisen og barneområdet.

De to andre heisene som vil gå er Hafjellheisen og Fjellheisen.

Bjorli fikk 50 centimeter nysnø i helga og har kunnet produsere mye snø siden det. Lørdag klokka 10 åpner ni av 11 nedfarter i Bjorli skisenter. Heis 1 vil kjøre helt til toppen, og derifra er det mulig å kjøre ut i alle løypene, både de preparerte løypene med natursnø og løypene som gir mulighet for løskjøring i natursnø. Nedre del av lysløype vil være preparert med kunstsnø. Barnebakken vil også være åpen.

Sjusjøen har hatt sitt tidligtilbud åpent siden høstferien, men åpner nå mer av det ordinære anlegget til helga.

Skeikampen åpnet forrige helg, til helga går 3 heiser og 5 nedfarter er åpne.

Geilo hadde håpet å åpne til helga, men har ikke fått nok av verken natursnø eller kuldegrader til å komme helt i mål innen lørdag. Derfor satser de heller på helga 25. november. Tidligparken, som har vært åpen siden høstferien, vil imidlertid fortsatt være åpen.

– Vi fikk i gang snøkanonene på søndag, og vi produserer om lag 250 lastebillass med snø i timen, men når vi først kommer i gang trenger vi en ukes tid på å få produsert opp nok snø, og så ytterligere et par dager for å få lagt det ut og preppet. Men så sant værgudene er med oss nå, så er vi godt i rute til å kunne åpne store deler av Vestlia neste helg, sier Kevin Eikrehagen, som er driftsansvarlig på Ski Geilo. 

Hemsedal må foreløpig se an om de kan åpne til helga, slik planen var.

– Vi har fått noe natursnø og kjører snøkanonene når det er minus 2 grader eller kaldere, men vi kan ennå ikke si med 100 prosent sikkerhet når vi kan åpne, melder i Hemsedal Skisenter til Fri Flyt.

Myrkdalen i Voss har fått mye natursnø denne uka og satser på åpning lørdag 18 november.

Myrkdalen-tirsdag---Foto-Myrkdalen
Myrkdalen-tirsdag---Foto-Myrkdalen

NÆRMER SEG: Slik så det ut tirsdag 14. november i Myrkdalen.

Oppdal skisenter håper å kunne åpne heisen i Vangslia på lørdag, og jobber på spreng for å få produsert nok snø, men endelig avklaring kommer på torsdag. Om værmeldinga holder stikk vil Oppdal skisenter også starte snøproduksjon i Hovden og Stølen til helga.

Mer av alt i Kvitfjell

Kvitfjell utvider sitt tilbud denne helga med Vestsideløypa og Karirenna i tillegg til Familieløypa og Tidligparken som åpnet forrige helg. Til sammen er det da 4.7 kilometer åpne løyper i Kvitfjell. Familieheisen er åpen hver dag samt fredag kveld.

– Kombinasjonen av naturlige snøfall og gode forhold for snøproduksjon har gitt oss full vinter i fjellet. Forholdene ligger an til å bli fenomenalt gode, med god bredde på løypene. Været mot helgen ser også lovende ut, med et snøfall på vei, og sol lørdag og søndag. Så til tross for at vi bare er i midten av november, åpner vi allerede de mest populære løypene våre på begge sider av fjellet, sier daglig leder i Kvitfjell Odd Stensrud, som med det kan love bedre plass til alle.

– Forrige helg var det litt trangt om plassen med stor etterspørsel fra skiklubber i Familiebakken, men kommende helg blir det god plass til både turister og treningsgrupper som ønsker å boltre seg i Kvitfjell.

Kvitfjell-Nov-14-2017---Foto-Vibeke-Fürst-Holtmann
Kvitfjell-Nov-14-2017---Foto-Vibeke-Fürst-Holtmann

ÅPENT: Kvitfjell åpna forrige helg, og åpner enda mer nå. Foto: Vibeke Fürst Holtmann

I tillegg til Kvitfjell har Skeikampen, Beitostølen  og Aurdal-Valdres allerede åpnet for sesongen, samt at Sjusjøen har hatt sitt tidligtilbud åpent siden høstferien.