Open Klasse dag 1

Fritenker, fritt-taler og Trashparty-general Magnus Støre melder fra Open Klasse i Myrkdalen.

Sist oppdatert 24. april 2015 kl 21.54
MIKS: Magnus Støre rapportere fra Open Klasse i Myrkdalen, hvor trippelcorkroboter med flagg på brystet og hipstere uten goggles møtes for kos. Foto: Sverre Hjørnevik
MIKS: Magnus Støre rapportere fra Open Klasse i Myrkdalen, hvor trippelcorkroboter med flagg på brystet og hipstere uten goggles møtes for kos. Foto: Sverre Hjørnevik

Da nyheten om at galematiaser fra Vossastrøket skulle gå sammen for å skape et nytt arrangement for skiglade i Myrkdalen på slutten av sesongen var stoken i skimiljøet stor. Forvitringen av MegaPark etter det ble flyttet fra Oppdal hadde etterlatt en etterspørsel etter et arrangement som samlet freeskimiljøet til en helg med step-ups, store hopp og generell drapåstemning. I ukene opp mot arrangementet vokste forventningene i takt med bilder av enorme, doserte hoppkuler og informasjon om at svært meritterte kjørere skulle ta turen tilbake til  fjellskrenten der de samme kjørerne kjempet om VM-medaljer for bare to år siden.

LES OGSÅ: Superstjernene på plass 

Etter ukesvis med sommervær, skating i shorts og isspising var det et merkelig syn å våkne til 10 cm pudder og snøføyke utenfor vinduet fredag morgen. Men man er jo på Vestlandet, og kan ikke akkurat klandre arrangørene for at varme strømmer med vann fra Mexico fordamper utenfor norskekysten og blir levert som snø på fjelltoppene. Man kan heller gi dem creds for tricklisten som lå som vedlegg i velkomstpapirene. 10.000 kroner til dem som klarer å fange så mange som mulig av 50 challenges som «strak 1440», «quadcork», «switch hele elven», «frontflip over tregap – dra med deg ei grein», «gappe elven på tvers» eller «gap Nick Goepper» på film. 

Apropos Nick Goepper så har første dag i bakken ikke bydd på så synet av så mange RedBull hjelmer som annonsert. Det ryktes at Jon Olsson og Goeppern er på dagstur til Ibiza, mens landslaget glimret med sitt fravær under arrangementets første dag. Men man kan jo forstå at motivasjonen til å reise ut i snøføyke og vind er begrenset etter en lang vinter med daglig præcking i alle verdens hjørner. For dem som derimot tok turen ut ble nok dagen bedre enn forventet. En uvanlig bra raillinje ble ødelagt av diverse hallingtog før lunsj, og da vinden løyet åpnet heisen som dekker hele parken som har kommet sammen under styring av Norges desidert beste parkbygger, Emil Fossheim. En raillinje med latterlig glatte rails, satt opp på forbilledlig vis, fire store hopp i linje, et monsterhopp for å sende quads på, snakeruns, sidehits og en elvedal spadd for hånd som rommer både step ups, roll overs, bananhopp og redirects. Det er vanskelig å ikke kose seg på Open Klasse, selv i mediokert vær.

Snart er det railjam, og Sig Tveit skal dele ut 50-lapper mot kule triks. Kanskje proesa kryper ut av det fancy nye hotellet i Myrkdalen og viser hvordan ting skal gjøres, eller at kidsa stepper opp og sender den som i morgen aldri kommer. Uansett blir de neste dagene her på Myrkdalen garantert jækla bra!

10653507_1503884553167284_3840610743497856883_n
10653507_1503884553167284_3840610743497856883_n

RAILS: Her blir det railjam, og kneskadde Sig Tveit skal dele ut penger.

 

Publisert 24. april 2015 kl 21.54
Sist oppdatert 24. april 2015 kl 21.54
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue