Nye NTG-trenere

Thomas Dølplads takker for seg på talentfabrikken på Lillehammer, og inn kommer to velkjente skipersonligheter.

Sist oppdatert: 20. mai 2014 kl 11.50
LÆRER PÅ VIDEREGÅENDE: Hallingdølen Bendik Øye er en av Norges beste jibbere, og nå blir han ny lærer på NTG Lillehammer. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
LÆRER PÅ VIDEREGÅENDE: Hallingdølen Bendik Øye er en av Norges beste jibbere, og nå blir han ny lærer på NTG Lillehammer. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
Lesetid: 3 minutter

Ingen skole lager så mange jibbestjerner i Norge som Norges toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer, og flere av de mest kjente skikjørerne har vært innom lærerrommet på skolen også. Thomas Dølplads, som har vært lærer på NTG i to år, gir seg etter dette året. Bendik Øye og landslagsassistent Espen Bergh-Johnsen tar over skuta.

Solid trenerteam

– Jeg ser fram til å bli kjent med utøverne og jobbe i et inspirerende og kunnskapsrikt arbeidsmiljø. I tillegg er det utrolig moro å dra på samlinger og konkurranser, og følge utøverne gjennom sesongen. Sammen med Bendik og sportssjef Kenneth Nordahl Pedersen stiller vi med et helhetlig og komplett støtteapparat for utøverne, hvor Bendik har utøverbakgrunn og er en svært dyktig skikjører, mens jeg stiller med faglig tyngde innenfor naturvitenskaplige emner, og erfaring fra landslaget. Kenneth er kapteinen som har bygd opp en solid plattform vi skal bygge videre på. I tillegg brenner vi for ski alle mann, sier Bergh-Johnsen.

Dølp blir student

En av dagens to trenere, Thomas Dølplads, som selv er en merittert jibber både på film og i konkurranser, flytter hjem til Oslo til høsten.

– Det har vært to veldig spennende år i Lillehammer med mange bra opplevelser, men jeg ser nå frem mot nye utfordringer. Til høsten reiser jeg hjem til Oslo for å studere, sier han.

TAKKER FOR SEG: Thomas Dølplads gir seg som trener ved NTG, og blir student. Foto: Olav Stubberud

– En institusjon i freeskimiljøet

Espen Bergh-Johnsen, som altså har vært assistent til freeskilandslagets sportssjef Christopher Frankum, ser fram til å jobbe med yngre talenter framover.

– NTG er en institusjon innenfor freeskimiljøet i Norge, og har fostret svært mange av dagens beste skikjørere. Etter et svært spennende år med landslaget er NTG freeski på Lillehammer et naturlig steg for min del, og noe jeg har hatt i tankene en stund. Her får jeg muligheten til å jobbe med de største talentene i Norge, på en skole som legger alt til rette for full satsing på ski ved siden av videregående skolegang, sier han.

SKIFTER JOBB: Espen Bergh-Johnsen, her i aksjon som assistenttrener på landslaget, skifter jobb, og blir lærer på NTG Lillehammer.

Erstatter ikke klar

Hvorvidt Bergh-Johnsen skal erstattes i Nor Freeski er foreløpig ikke klart. Ifølge sportssjef Christopher Frankum jobbes det i disse dager med støtteapparat-kabalen for neste sesong.

– Vi må få på plass sponsorene før vi kan eventuelt ansette nye i støtteapparatet, og det jobber vi med nå, sier Frankum.

PS! Alle landslagskjørernes konrakter med Nor Freeski gikk ut 1. mai, og etter planen skal det nye freeskilandslaget for sesongen 2014/15 presenteres neste uke!

Publisert 20. mai 2014 kl 11.50
Sist oppdatert 20. mai 2014 kl 11.50
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen