Før het det Voss Fjellandsby, men siden alle kaller det Myrkdalen, og Voss ligger en halvtimes kjøretur unna, heter skisenteret i Myrkdalen altså nå Myrkdalen.

Fri Flyt har sjekka ambisjonene for både sesongstart og terrengpark i Norges alpinanlegg, og først ut er Kaia Finne som forteller om fjorårets VM-anlegg, som altså ikke heter Voss Fjellandsby men Myrkdalen: 

Annonse

– Når satser dere på å starte heisene?  

– Vi åpner så fort vi har fått snø, og har satt oss 16. november som mål. Erfaringsmessig åpner vi en gang mellom den datoen og første desember. Fra sjette desember har vi åpent hver dag til og med 27. april.

– Hvilke heiser og løyper åpner først?

– Første prioritet er Myrkdalsekspressen og Badnatrekket. Er det nok snø vil Kari Traa og Kråni-trekket åpne også. Den nye stolheisen skal være klar til 20. desember.

– Hva slags terrengparktilbud blir det fra første dag?

– Det spørs på været. Dersom det har vært en god kuldeperiode vil vi prøve å få til ett hopp og en eller to rails, men vi må alltid prioritere å få heisene til å gå først. Vi har nytt snøanlegg i parken til denne sesongen, slik at vi vil få mulighet til å bygge park tidligere.

– Når satser dere på å åpne parken?

– Parken vil åpne så snart det har vært en god kuldeperiode og vi har fått bygd elementene. Litt vanskelig å tidfesta slike ting på Vestlandet, men jeg er nok redd for at hele parken ikke er klar før ca. 14 dager etter første åpningsdag.

– Hvor mange hopp blir det?

– I parken blir det tre hopp. I tillegg satser vi på hopp noen andre plasser i anlegget. Disse blir bygd når vi har mye snø.

– Hvor mange rails?

– Det er ikke helt bestemt enda, men vi satser på 6-8 rails. Det ble kjøpt inn en del nye i forbindelse med VM i fjor, og på sikt blir det et nytt parkområde ved den nye stolheisen. Vi vil muligens lage et prøveprosjekt der utpå vinteren.

– Hvilke andre nyheter har dere i anlegget denne sesongen?

–  Vi har en kjempestor nyhet, som er en ny 6-seter stolheis i et helt nytt område. Investeringa er på ca. 50 millioner kroner. Heisen blir 1650 meter lang med en høydeforskjell på 440 m. I første omgang åpner vi fire nye løyper til denne heisen, og det blir store frikjøringsområder. I teorien vil denne heisen øke kapasiteten vår med 1/3, i praksis nesten dobbelt opp. Vi har store forhåpninger til denne storsatsinga. I tillegg åpner vi en ny barneløype.

Mer fra Myrkdalen finner du her!

Følg med her på friflyt.no framover for oppdatert park- og åpningsinfo fra Norges alpinanlegg!