– Det føles ganske uvirkelig. Jeg meldte meg på for å se hvordan nivået var, og om jeg hadde noe i frikjøring å gjøre. Hadde satt meg mål å komme på topp ti, så det å vinne var helt rått, sier Stinius, som hadde stålkontroll på både Skavlein og parken i Lemonsjøen.

Han gjorde 360 ut den første skavelen, flatspin ut den andre, så en backflip før han sendte switch 540 til vanlig 540 i terrengparken under Skavlein.

Annonse

Klar for Høkkers Invitational

– Forholda var helt perfekte! Det hadde visst ikke vært så gode forhold på 20 år, sier Stinius – som altså kjørte sin første seniorkonkurranse sist helg (sølvvinneren har stikk motsatt oppfatning av forholda – se lenger ned!). Som junior-frikjører har Stinius allerede gjort det skarpt.

– Hva er planen videre, går du for sammenlagtseieren?

– Jeg har ikke bestemt meg om jeg skal kjøre resten av norgescupen ennå. Har lyst til å få med meg Sauda Backcountry Challenge, som virker ut som en kul konkurranse. Jeg hørte at noen av Sauda-gutta brukte femten timer i bil til Våga, så hvis mamma sponser flybillett til meg skal du se jeg deltar! Ellers var jeg så heldig å bli invitert til å kjøre Høkkers invitational, så den skal jeg i hvert fall få med meg!

– Sketchy Vågå-føre

Lars Bjørum tok andreplassen på Lemonsjøen, med det mange trodde skulle bli vinner-runet. Men et run med flatspin japan på den første skavlen, 360 ut den andre og cork 7 tail til rodeo 540 critical i parken var altså ikke nok til seier.

– Jeg er godt fornøyd med kjøringen min i helgen, selv om det er litt surt å bli nummer to i Vågå for andre året på rad med så liten margin. Men er veldig happy med egen innsats. Har ikke fått kjørt så mye på ski i år, så sånn sett så er det digg å kjenne at det fortsatt sitter, sier Bjørum, som syns føret var vanskelig.

– Forholdene var ganske sketchy; isete og en del slag og kuler. Men er man i Vågå så er man i Vågå, og da er det bare å dra på det man er god for, sier han.

– Hva er planene videre?

– Jeg skal til Sør-Korea med NTNU i store deler av april, så jeg går glipp av de fleste konkurransene jeg hadde sett meg ut før sesongen. Håper å rekke Røldal før eksamenskjøret begynner.

Resultater, Norgescup frikjøring, Vågå:

Ski, herrer:

  1. Stinius Skjøtskift
  2. Lars Bjørum
  3. Trygg Lindkjølen 

Ski/ snowboard, damer:

  1. Hedda Romberg
  2. Line Berg
  3. Silje Andersen 

Snowboard, herrer:

  1. Håvard Heskje
  2. Ole Andre Skotte
  3. Olav Kriken Fylling

Fullstendige resultatlister finner du her – og flere bilder fra konkurransen ser du i galleriet under filmen!