Strekningen fra Notodden til Gausta er cirka 5,5 mil hver vei, og med en mopedregistrert firehjuling med toppfart på 50 kilometer i timen tar det sin tid å tilbakelegge strekningen. Men det gjorde ingenting for Simen Five.

– Jeg har savna snøen helt siden den forsvant, så det var utvilsomt verdt turen, sier Simen til Fri Flyt.

Sist 17-åringen kjørte ski var i slutten av mai, på Gautefall. Og i helga starta han altså 2012/ 13-sesongen på en 50 meter lang snøflekk på Gaustatoppen, mutters alene.

– Det var en lang og kald tur, men det var artig å kjenne snø under beina igjen. Jeg gikk omtrent 200 meter oppover, men det ble fort stopp på grunn av tåke og regn. På vei ned igjen fant jeg en 50 meter lang snøflekk som var såpass at jeg kunne kjøre på den uten å ødelegge skiene mine, forteller han.

– Var det bra kjøring?

– Ånei, men artig var det likevel!

Heldigvis ble det ingen dyr skitur for 17-åringen, for firehjulingen brukte bare 10 liter bensin på turen. Skiene festa Simen på sitt spesiallaga skifeste på siden av ATV´en.

– Jeg har sveisa en egen festeanordning for ski, som er laget slik at skiene ikke er i veien for meg når jeg svinger. Skiene er festa med stropper. Jeg har noe tilsvarende for utforsykkelen min om sommeren også, sier han.

11 mil, 10 liter bensin og 50 meter skikjøring. Kan vi gratulere Simen Five med tittelen som Norges ivrigste frikjører?