Fjellsportfestivalen ble arrangert i Sogndal denne helgen, og blant høydepunktene er frikjøringskonkurransen Rakkar Open.

Her gjelder det å være kreativ, og sette pris på en rotasjon eller tre, i det som er en noskå rask og brutal, heisbasert frikjøringslinje.

– I år ble konkurransen avholdt i heisnært terreng i Sogndal Skisenter, et område som var velkjent for de fleste av deltakerne. Løypen var en kombinasjon av naturlige element og bygde hopp, som resulterte i kreativ og luftig kjøring. Værgudene leverte overraskende bra vær denne februar-lørdagen, noe som ga grønt lys for rå kjøring, sier fotograf og med-arrangør Bård Basberg til Fri Flyt.

Pallen i herreklassen ble for øvrig tapetsert av folk som passer godt inn i kravspec´en - som altså er kontroll både i lufta og på snøen, og et godt blikk for kreative linjer.

SEIER: Robert Ruud kjørte best og vant hele greia. Foto: Bård Basberg
SEIER: Robert Ruud kjørte best og vant hele greia. Foto: Bård Basberg

– Nivået var som vanlig skyhøyt, og på to runs fikk de tyve deltagere visit frem deres beste kjøring. På toppen av pallen finner man en trio med godt etablerte navn, som ikke overraskende leverte et spektakulært show. I tillegg ble juniorkonkurransen Rabbagast Open gjennomført i samme trase. Her fikk 25 frikjøringsspirer mellom 6 og 16 år vist frem sin råeste kjøring! Det er ingen tvil om at nivået blant kidsa er skyhøyt om dagen! 

Resultater Rakkar Open 2023:

Damer:

Sile Aabel - 80

Herrer: 

Robert Ruud - 91,666

Trygg Lindkjølen - 89,5

Benjamin Forthun - 87,66

Karl Kristian Muggerud - 85

Kristoffer Myrseth - 73,3

Svein Løkken - 72 

Henrik Eineteig Wedum - 69,666

Oliver Viholmen - 68,666

Balder Gormssønn - 64,666

Ask Aaberge - 51