"Det regner, men oppe i dalsiden kan vi så vidt skimte snøgrensen under tåka. Vi har hatt to dager med bluebird på to måneder. Flere snakker om “the year of the disappeared sun” eller “the winter that keeps on giving”. Den totale akkumulasjonen har passert 11 meter og det er fortsatt en måned igjen av vinteren. Nesten fire meter av disse har kommet i mars. Starten av vintersesongen var visstnok unormal kald med store mengder pudder i kombinasjon med uvanlig mye vind. Dette har resultert i at terrenget ser helt annerledes ut i forhold til tidligere vintre vi har vært her. I tillegg har dette ført til at skredscenarioet er litt tricky, noe det har vært siden et mildvær vi hadde i midten av februar. Skavlene henger tungt og det er spådd at skred kan nå sin maksimale størrelse ved et eventuelt væromslag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

selfie
selfie

FANTASTISK TID: Det har ikke manglet på snø for Heidi og Robert. Foto: Privat

 Vi lider derimot ingen nød. Når sola ikke er tilstede frister det heller ikke så mye å kjøre åpne sider. Whistler er kjent for sine ”Douglas Fir” trær med glisne stammer som gir god plass til å kjøre store svinger i skogen. I tillegg har man fenomener som på avstand kan ligne på gamle rasområder, men som i realiteten er åpninger i skogen som dannes av at enorme mengder med snø blir liggende på lesiden av en trerekke og hindrer ny skog å vokse opp. Dette gjør at man kan ha god kvalitet på skikjøringen selv om sikten er tilnærmet null. Denne vinterens store snøfall har ført til at steiner, stammer og trestokker har blitt til silkemyke puter som igjen gjør det mulig å få lufta skia litt på veien ned. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

backflip_guy
backflip_guy

BACKFLIP: Robert Pallin Aaring i backflip. Foto: Guy Fattal

Den siste uka har vært helt fantastisk. Vi har ikke hatt de store pudderdumpene, men 12 dager i strekk med gjennomsnittlig 11 cm snø hver dag ser ut til å være en fin oppskrift for gode skiforhold. Snøværet gjør at den enorme trafikken utenfor anlegget uteblir og at snøen holder seg tørr. Vi vet med sikkerhet at de samme områdene vil bli oppkjørt på første solskinnsdag, noe det er ekstra godt å tenke på de dagene man er litt værsjuk. "Sleep when you´re dead" har vel aldri passet bedre!

Se bilder her: