– Det her blir helt rått. Jeg gleder meg veldig til å både møte kjentfolk, og nye mennesker. Kanskje mest gleder jeg meg til å se skimiljøene på steder jeg vanligvis ikke er så mye, sier fotograf Bård Basberg, som skal følge prosjektleder Brynjar Åmot gjennom tykt og tynt på årets Film Tour.

Sammen skal de kjøre 350 mil gjennom både vakre og kronglete Norge. Allerede i morgen, fredag, starter årets råeste filmturne på Rockefeller i Oslo. Dørene åpner 20:00, og har du ikke kjøpt billett enda må du inn her sporenstreks. 

Annonse

Deretter går turen sørover til Kristiansand og Stavanger. Fullstendig turnéliste kan du lese her. Er du usikker på når de ulike stoppene starter kan du se her.

Med seg i bagen har de tre av høstens råeste skifilmer- Warren Miller: Chasing Shadows (norsk-versjon), TGR: Paradise Waits og Rufus Tangens Ruckus.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

baard-og-brynjar
baard-og-brynjar

Det er i denne bilen gutta skal kose seg i 350 mil. Foto: Anders Holtet

– Det blir en del mil på vestlandet hvor vi får kjørt oss greit, tror jeg. Det er et kronglete land vi bor i, ler Basberg.

– Blir det bra å komme i gang?

– Det skal bli utrolig deilig å komme i gang. Det har vært noen utrolig travle uker for min del, men når Transit-hjulene begynner å rulle blir dette bare artig. Jeg gleder meg utrolig mye, forteller prosjektleder Åmot.

Slik kan du følge Film Tour direkte:

  • Snapchat: friflytmag

  • Instagram: @friflytmag

  • Facebook: Fri Flyt

– Det er en hektisk timeplan. Får dere tid til å nyte noen av plassene?

– Jeg håper vi får tid til litt hvile, og at det ikke bare blir rigging og kjøring i et sett, men det er vel fort slik det blir. Det er en hektisk timeplan, sier Basberg.

– Hvilket stopp blir best?

– Jeg tror alle blir veldig bra, men jeg har hørt at Tromsø er rått. I fjor var det lenge siden Film Tour hadde vært der, så de er nok gira på å få det igjen, forteller Åmot, før Basberg legger til.

– Det blir selvsagt stas for meg å komme til Sogndal. Det er jo der jeg bor.

Se Paradise Waits-trailer her: