– Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Det er veldig gøy å se flyfotoene, det har ikke boken hatt før, da det bare har vært kart. Det gir en helt ny følelse av det, og det føles virkelig som en helt ny bok, sier forfatter og skikjører Mikael af Ekenstam på telefon fra Sverige. For kort tid siden leverte han bøkene til en bokhandler i Abisko.

For etter en hektisk innspurt ble den tredje og oversatte utgaven av "Toppturer rundt Narvik" klar for butikkhyllene før julaften.

Boken ble opprinnelig gitt ut i 2004 på Ekenstams morsmål, svensk. Siden den gang har boken fått enda et opplag, som ble utsolgt for flere år siden. Nå gis den ut på nytt og på norsk for første gang, og er oversatt av Kristin Barkved Olsen. Ekenstam synes det er positivt at boken nå har fått et annet språk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nuolja
Nuolja

FLOTT: Skikjøring på Nuolja - fra boken Toppturer rundt Narvik. Foto: Peter Rosen Lappland

Spent i forkant

– Jeg kan absolutt stå innefor de norske tekstene. Jeg var litt spent i forkant, og spesielt på hvordan svenske skulle reagere på den norske oversettelsen, men det var ingen problem. De var svært positive, forteller forfatteren.

Han mener det absolutt er verdt å se på guideboken selv om man har kjennskap til området fra før.

– Toppene er jo de samme, men denne boken gir nye traverser og nye oppstigninger. Skal man gå toppturer her bør man lese den. Ikke minst motiverer de flotte bildene og flyfotoene, forteller svenske Ekenstam.

– Flotte områder

Han er selv en ivrig skikjører, og har god kjennskap til både å skrive guidebøker og å gå toppturer. Han mener Narvik er en perle som ikke ofte blir like godt husket på.

– Områdene er jo like fine som både Lofoten og Lyngsalpene. Det er både fine fjelturer og god nedkjøring, forteller forfatteren, som nå håper flere blir motiverte til å ta i bruk området.

– For lokale er det en stor målgruppe som går på fjellski, men som har begynt å bevege seg høyere opp i terrenget. Da er det mange som har brukt for en slik bok. Jeg håper også folk utenfor Norge og Narvik oppdager dette toppturområdet. Kanskje vi får en engelsk versjon etterhvert og?, sier Ekenstam.

Ønsker du deg boken før jul bør du oppsøke din lokale bokforhandler. Vi har også boken på ffshop.no. Her ser du forfatteren med boken. Foto: Rune Dahl.

boka
boka