Ola Inge var blant de fire som omkom i snøskredtragedien i Øksendalen mandag. Sunndalingen var en kjent person for mange Fri Flyt-lesere, og langfredag tok Ola Inges venner turen til Trolltind like ved Jordalsgrenda for å minnes kameraten.

– Magnus Espeland var initiativtaker. Med på turen opp til den 1347 meter høye Trolltind var både venner og kjente fra sykkelmiljøet og fra det store toppturmiljøet både i Romsdal og Nordmøre, sier fotograf Bjørn Magne Øverås, som også var med på letingen etter de omkomne.

Annonse

Mellom 100 og 150 av Ola Inges venner og bekjente deltok på turen, hvor kameraten Magnus Espeland holdt en kort minnetale som ble avsluttet med ett minutts stillhet. Espeland sier det har vært tunge dager etter at kompisen ble funnet omkommet.

– Først var tanken at bare Børge Godejord og jeg skulle gå en tur i fjellet der Ola likte seg best. På den måten ville vi prate ut om det triste som har skjedd. Så fant vi ut at vi kunne få med også andre syklister fra Nesset-laget. Så ballet det bare på seg. Responsen ble veldig god. Flott at så mange vil være med og gå sammen med oss i dag.  Det kom som et sjokk når jeg ble klar over at det var Ola som var savnet. Trolltind og fjella rundt her har både jeg og Ola brukt mye som turområde. Det var i 2007 jeg ble kjent med Ola. Vi syklet på samme lag og ble derfor godt kjent med hverandre, sier Magnus Espeland til Romsdals Budstikke