Sesongens tredje norgescupkonkurranse ble arrangert i Drammen i helga, og slopestyle var på agendaen. Yngre junior startet allerede fredag ettermiddag, og kjørte finalene under lysene i parken i Drammen skisenter. Det kryr av talenter i den yngre klassen, men den som definitivt kommer til å gi juniorene kamp om penga neste sesong er Birk Ruud. Etter fire strøkne og stabile runs på fredag sto han til slutt igjen på toppen av pallen –akkurat som på Skeikampen før jul og Kirkerud forrige søndag. På plassene bak Ruud kom Mats Lilland og Trym Sunde Andreassen. To karer som også kommer til å være farlige neste år. 

I seniorklassen var spenningen stor til om vinneren fra fjoråret, Vebjørn Svorkmo, skulle klare å forsvare tittelen sin. Men Svorkmo måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen. Men akkurat som forrige søndag var det en lokal shredder som tok seieren hjem. Eirik Sæterøy bor bare et steinkast unna bakken og visste hva som skulle til for å vinne i dag:

Runnet hans besto av høyre 270 på downrailen - prezel 270 av, venstre 270 på flat railen - frontside 450 av og avsluttet railseksjonen med en misty 450 av prismerailen. På hoppene gjorde han en switch venstre rodeo 7 lead tail og ga seg ikke før han hadde landet en switch dobbel 1080 safety grab langt ned i landinga. Seniorene fikk også kun kjøre en rail under kvalikken selv om tåken hadde lettet. Dette i fare for at tåken skulle komme tilbake under kvalikkken og en eventuell finale ville da blitt avlyst. Sæterøy var ikke helt enig i den avgjørelsen, men var uansett stoka på å dra hjem seieren på hjemmebane.

1-sateroey
1-sateroey

VANT PÅ HJEMMEBANE: Eirik Sæterøy bor et steinkast unna parken i drammen, hvor han vant helgens norgescuprunde. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

– Coursen var bra i dag, selv om hoppene var ganske små. All takk går til parkgutta som har stått på nå den siste uka! Var ganske usikre forhold på starten av dagen, men det bedret seg ganske bra etterhvert. Litt teit at dommerne valgte kun å ha en rail i kvaliken, men sånn ble det nå. Jeg føler jeg klarte å skille meg ganske godt ut siden jeg var en av veldig få som tok dub i dag, og jeg er sykt stoka på at jeg klarte å vinne på hjemmebane! Jeg hadde ganske mye press på meg fra første run i finalen siden jeg mista skia på den andre railen. Men jeg klarte å ta meg sammen og fikk satt et ganske bra run. Forhåpentligvis holder det til deltagelse i Grand Prix i Park City om halvannen uke, sa Sæterøy.

Tåke over skianlegget førte til at juniorgutta måtteklare seg med kun ett av tre railelementer under kvalik og finale av hensyn til dømmingen. Gutta gjorde det beste ut av situasjonen og til slutt var det Ferdinand Dahl som sto igjen på toppen av pallen. Han imponerte i tillegg landslagssjef Frankum godt nok til å bli invitert på landslagssamling på Skeikampen i november. På plassene bak Dahl fulgte Eivind Holtet og Morten Aulin.

I senior kvinneklassen var Johanne Killi overlegen og vant foran Nina Rusten og Marina Johansen. Sandra Eie, vinneren fra Kirkerud, hadde ikke helt dagen og endte på en fjerde plass.

johanne
johanne

KILLI SUVEREN: Johanne Killi fra Dombås fortsetter å imponere. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Neste helg fortsetter norgescupen med slopestyle i Oppdal.

Se flere bilder fra helgens norgescup i galleriet under!