Mer snø til Fjellsportfestivalen?

Neste uke braker det løs i Sogndal, og festivalsjef Rosa Marie Skovli Øyrehagen lover enda mer snø (!) og en gønnerun-konkurranse utenom det vanlige.

Sist oppdatert 13. februar 2015 kl 11.00
NEDSNØDD: Egentlig begynner mange av oss å bli litt leie av nedsnødde bilder fra Sogndal denne vinteren. Men det er jo deilig også… Dette er lokal helt Ivar Løvik i Kokstadskogen forrige uke. Foto: Vegar Wathne Bøyum
NEDSNØDD: Egentlig begynner mange av oss å bli litt leie av nedsnødde bilder fra Sogndal denne vinteren. Men det er jo deilig også… Dette er lokal helt Ivar Løvik i Kokstadskogen forrige uke. Foto: Vegar Wathne Bøyum

– Rindabotn Open er en slags blanding av det meste man kan gjøre med ski på beina. Her får deltagerne poeng i masse forskjellige kategorier –inkludert morsomheter som kostyme og den slags. Som en slags gunnerun-konkurranse, hvor du også kan vinne uten å være supergod på ski, forteller festivalsjefen.

Overnattingsturer

Rindabotn Open er en av årets nyheter på festivalen, og kjøres i stedet for Chinese Downhill-konkurransen. Også de to overnattingsturene er nye på årets festivalprogram, hvor den ene avsluttes med seilbåtskyss tilbake til Sogndal, etter overnatting på et nedlagt småbruk i Fjærland.

– Nytt i år er også skredkurs for ungdom under 18 år. Vi merker stor etterspørsel etter dette blant ungdommene i dalen etter skredet for et par uker siden, sier Skovli Øyrehagen.

Skred- og toppturkurs populære

Og det er skred- og toppturkursene som er mest populært på festivalprogrammet. Fjorårets nyhet, skredkursene for jenter, har allerede måttet utvides.

– Det ene var egentlig fullt for lenge siden, men vi hentet inn noen flere guider, og har noen plasser ledige, sier festivalsjefen, som også avslører at musikeren Stein Thorleif Bjella er klar for topptur –med underholdning på toppen.

– Ja, det blir konsert på en av toppene, men hvilken er ikke bestemt ennå, sier Rosa Marie Skovli Øyrehagen.

– Mer snø på vei

Sogndal har hatt en vanvittig forsesong med enorme snømengder. Akkurat nå er det mildvær i dalen, men festivalsjefen er ikke bekymret for forholdene.

– Snøen har satt seg litt nå, men det er meldt mer snø neste uke, så det ser veldig bra ut, sier hun.

Komplett festivalprogram finner du her, ferske bilder i galleriet under, og årets teaserfilm ser du her:

LES OGSÅ: Sykkelutfor på Fjellsportfestivalen i Sogndal

LES OGSÅ: Terrengsykkel har testet Yosemite City Sport  

LES OGSÅ:  Alt om utforsykling

Publisert 13. februar 2015 kl 11.00
Sist oppdatert 13. februar 2015 kl 11.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen