Mengder med pudder

HELGEBILDET: Det renner inn meldinger om vanvittige pudderforhold flere steder i Norge – og vi er bare så vidt halvveis i november!

Sist oppdatert 20. november 2017 kl 12.17
STRANDAFJELLET: Sesongstarten på lørdag bød på vanvittige pudderforhold. Foto: Erlend Gjesdal
STRANDAFJELLET: Sesongstarten på lørdag bød på vanvittige pudderforhold. Foto: Erlend Gjesdal

Vinteren er i full gang i Sør-Norge, og særlig på Vest- og Nordvestlandet var det fantastiske pudderforhold i helga – slik bildene i ukens Helgebilde-konkurranse viser. Men hvilket bilde er best?

Se gjennom alle bildene i galleriet under, og gi din stemme under beskrivelsene! Avstemningen stenges fredag klokken 12, og vinneren får valgfri bok fra Fri Flyts forlag.

 • Haakon Lundkvist:

– Helgas sesongstart på Stranda var virkelig bunnløs. En god meter perfekt pudder i skogen resulterte i episk kjøring med gode venner. Selv undertegnede som bare har én sesong med ski på beina kjørte puter og små dropp, så føret var mildt sagt selvtillitsbyggende. 

 • Vemund Øvstehage:

– Bildene er fra Grand Daddy Couloir, Bow Peak i Alberta, Canada. Vi dro til Rocky Mountains, litt nord for Lake Louise, for å prøve oss på Grand Daddy Couloir. Det var kommet mer snø enn forventet og vi fikk utrolig bra skikjøring. Variert rute med både skogskjøring, renna og en fin flanke. Ettersom det har vært litt tynt med snø her i Canada i november var det fint å få en max dag nå. Med på turen var de to canadierne Kevin Fielding og Matt Hill + Halvor Johansen Mære og Vemund Øvstehage.

 • Håvard Sandal Høyvik:

– I Sunnfjord vekk vi nok ei fantastisk helg på ski. Toppturen gjekk nok ein gong til Dvergsdalsdalen og Olahansen, men denne helga kunne ikkje samanliknast med forrige. Aldri har eg hatt så bra føre på topptur i Sunnfjord. På grunn av føret fekk vi køyrt fleire kule linje, som vi aldri har køyrt før.

 • Torgeir Sørmo Holmslet:

– I Sogn har vi åpnet sesongen med tørr og dyp løssnø. På tur ned Togga i Sogndalsdalen tok jeg noen blinkskudd av Mats Mikalsen. Vi ble overrasket med sol og god sikt, så da var det bare å gønne på!

 • Jonas Eng:

– I helgen har vi hatt strålende forhold i området rundt Sogndal. På parkeringsplassen ved Svartholten på lørdag sto denne bilen dypt begravd av snø på alle kanter. Et fantastisk hint på hva vi hadde i vente!

 • Trygve Veslum:

– Fra helgens tur på Loftet i Jotunheimen i går med Rune og Einar. Heldigvis feilet meteorologene i vår favør og fikk knallvær på førsteparten av oppstigningen som bildet viser. Sikten ble gradvis verre utover dagen og nedkjøring fra toppen ble gjort med kompass for å unngå å seile ut stupet på østsiden. Legenden sier at høyt jerninnhold i fjellet påvirker kompassnålens retning, men det viste seg heldigvis å være feil for vår del. God snø og overraskende ok sikt fra ca 1900 moh og ned til veien, med noen kvasse overraskelser som gjemte seg i snøen siste partiet. 

 • Tonny Tørnblom:

– Denne helgen dro Sturla Nilsen og meg til Myrkdalen. FOR en åpningshelg, god snø, sol og magisk stemning! 

 • Erlend Gjesdal:

– Etter et skikkelig dump gjennom uka hadde jeg ikke annet valg enn å bestille flybillett og ta turen fra Oslo til Vestlandet. Lørdag var det sesongåpning på Stranda, og vi ble ikke skuffet. Her er et blinkskudd av Bjarte Morvik som knuser gjennom fjærlette pudderputer.

 • Lasse Grindheim:

– 50 centimeter nysnø og supre forhold på Haukelifjell!

 • Brynjar Tvedt:

– Fra området rundt Sogndal, Svartholten og Togga. Sjukt mye snø, ikke så bra sikt. Vetle Dirdal er skikjøreren på dagbildene, og Bård Dalen er skikjøreren på «nattbildet».

 • Ole Martin Krokstrand:

– Fra søndagens topptur til Bomfjellet i Mo i Rana. Vakkert novemberlys på toppen! Knall tur med gode venner! 

 • Odin Gjørtz:

– Tre bilder fra helgens tur som gikk fra Jotunheimen Fjellstue opp mot Loftet. Sesongens første løssnø og sure lår!

Så et par etterslengere fra forrige helg: 

 • Irma Krantz Golinski:

– Klokka 07.30 sist søndag kjørte vi fra Oslo med håp om sesongens første svinger, men tok med fjellsko i tilfelle vi bomma på føret. Tre timer senere kom vi til en noenlunde snødekt Gaustatoppen, mye bedre enn vi våget å håpe. Snø, blå himmel og godt selskap. En nydelig dag! 

 • Paal Thorsager:

– Helgens tur gikk til skifestivalen i Lom med super skikjøring ved Krossbu (bilde 1) og i Bøverdalen (bilde2). Vi var også på Fanaråkbreen, men der var snøen litt mer kompakt og ikke så fjærlett. Knall helg med overraskende mye snø i terrenget og god stemning!

Publisert 20. november 2017 kl 12.17
Sist oppdatert 20. november 2017 kl 12.17
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen