Nærmere 400 jibbere er forhåndspåmeldt til årets MegaPark, og innrykket startet for alvor onsdag. Lett snøvær og til dels flatt lys gjorde at monsterhoppet på toppen av Vangslia forble avstengt, men værmeldingen lover for full gass fra torsdag. Til da står også den gedigne corneren i Bekkdalen ferdig, etter ufattelig mange arbeidstimer og spadetak regissert av Andreas Amble og Fredrik Ordemann, godt hjulpet av en armada av frivillige diggere som har svettet til betaling i form av Mountain Dew.

Også i år fikk vi laget en step-up-gap, men adskillig mer human enn fjorårsutgaven i Skarbekkdalen. Step-up-gap´et følger rett etter ovennevnte corner i Bekkdalen, som igjen avløses av en pipeboks som er satt opp i bunnen. Derfra følger i nærmest rett linje den nyfriserte terrengparken med mye spennende snacks.

Annonse

I Hovden fremstår halfpipen i toppstand, påfulgt av en voksen kicker og en spine-corner-kombinasjon, med en rail-linje nedenfor der igjen. Nevnte kicker blir for øvrig arenaen for lørdagens big jump-konkurranse i jam-format. Premiebordet her er definitivt attraktivt! De siste dagenes mildvær i de nedre delene av bakkene har medført noen utfordringer for bygge- og preppemannskap, etter som hoppene har sunket sammen og forandret fasong. Ergo har det blitt nærmest kontinuerlig endringer og vedlikehold for å lage et best mulig tilbud til deltagerne.

Det er meldt bra vær til helgen, men det litt grålige været hittil ikke vært noen humørdemper for de som allerede sjekket ut MegaPark-elementene. Glisene var mange og brede hos de mange som cruiset rundt i bakkene onsdag.