Det norske skimiljøet er preget av sorg etter Matilda Rapaports bortgang.  Rapaport hadde flere topplasseringer fra Freeride World Tour, der hun i flere år konkurrerte mot nordmenn. Slik minnes de Rapaport:

Pia Nic Gundersen:

Annonse

«Mitt sterkeste minne av Matilda var da hun vant Verbier Extreme i 2013. Etter å ha kjørt styggbra i Fieberbrunn uken i forkant, fikk hun wildcard til konkurransen bare et par dager i forkant. Matilda og jeg hadde konkurrert sammen ved flere anledninger tidligere, men dette var første gang for oss begge i Verbier. Vi studerte og diskuterte linjevalg sammen dagen før konkurransen, og jeg følte en stor trygghet ved å ha Matilda der. Det var litt sånn med Matilda; selv om hun ikke tok opp store plassen, var hun stødig og trygg som en klippe. Da hun dagen etterpå vant hele greia, var det stort å kunne dele gleden sammen med henne i målområdet. På en merkelig måte følte jeg en stolthet, som om Matildas seier også var litt min seier. Matilda gav av seg selv, og jeg føler meg heldig som har fått dele opplevelser og gleder sammen med henne. Jeg klarer ikke helt å ta inn over meg at hun er borte, og ord blir vanskelige og føles overflødige. Sender varme tanker til Rapaport/ Hargin- familien og skimiljøet.»

Anne May Slinning:

«Det er fullstendig urettferdig mot resten av verden at Matilda måtte forlate oss nå. Hun vil alltid være ei stjerne. Den søteste stjerna med et stort hjerte, ubegrenset pågangsmot og vilje, og ikke minst en total og ukomprimissbar lojalitet. Den råeste stjerna med et talent og vinnerinstinkt som har satt sitt evige merke i frikjøringsverdenen. Hun var rett og slett unik, og et utelukkende herlig vesen. Kjærligheten hun delte med Mattias var inspirerende. Så jeg vil minnes henne som den stjerna hun  alltid vil være.»

Tone Ansnes:

«Matilda har inspirert så mange, både i og utenfor skimiljøet. Det er så utrolig mange som er glad i henne. Matildas usedvanlige vinnende vesen og store hjerte vil bli sårt savnet. Hun har lagt igjen spor etter seg over hele verden. Jeg vil huske henne som en dyktig, profesjonell, modig, sterk og positiv kvinne. Jeg ble kjent med Matilda da vi kjørte FWQ i Europa for noen år siden. Hennes trygghet og skiglede inspirerte meg til å reise rundt og kjøre ski. Hun hadde alltid gode råd på lur. Mine tanker går til hennes nærmeste.»