Bård har sendt oss denne rapporten fra Hesteskotraversen sammen med Romsdal Ramndoneeklubb:

Romsdal Randoneeklubb inviterte til samling sist helg. Fjellene rundt vakre Isfjorden fristet totalt 13 toppturentusiaster. Alle med lett randoneeutstyr og lette bein. Lørdag gikk vi den såkalte Hesteskotraversen. En fin rundtur med herlig utsikt som avsluttes med fin-fin nedkjøring fra  Kyrkjetaket. Totalt 2350 høydemeter ble registrert denne lørdagen.

Annonse

Søndag bommet vi vel litt på rutevalget. Selv om det var skyfritt hele dagen klarte vi å gå i skygge det meste av turen opp til Sjøvdøla. Men på toppen av fjellet badet vi i sol og nøt omgivelsene. Vi hadde en plan om å kjøre ei renne ned sørsiden av Sjøvdøla. Men mye fokksnø og skredfare gjorde at vi måtte søke etter en alternativ nedkjøring. Vi valgte å sette kursen ned mot Eikesdalsvatnet og så svinge oss sørover. Her fant fant vi endelig fin snø i den svært bratte sida. Og for de som teller slikt, nye 2030 høydemeter ble registrert.

Vi møtte ingen andre ute på tur disse to dagene. Hvor er skifolket? Sesongen har jo startet for lengst!

Se film fra turen:

Norges Skiforbund Randonee inviterer også i år til åpen randoneesamling første helga i desember i Åndalsnes. Informasjon og påmelding til samlinga ligger på NSF randonee sin nye hjemmeside på Skiforbundet sin plattform.