Lager junior-konkurranse på Ål

Ski-heltene fra Ål vil sette fyr på rekrutteringen i bygda.

Sist oppdatert 7. januar 2016 kl 14.33
KONK: Evigunge Magnus Tveito (på bildet) med resten av Ål-mafian inviterer de yngste til frikjøringskonkurranse. Foto: Vegard Breie
KONK: Evigunge Magnus Tveito (på bildet) med resten av Ål-mafian inviterer de yngste til frikjøringskonkurranse. Foto: Vegard Breie

– Vi ønsker oss gode groforhold i rekruteringen av nye frikjørere nå som "karrieren" til de fleste i rennkomiteen synger på siste verset, med unntak av Åsmund (Thorsen red.anm.). Selve konkurransen vil bli en kombinasjon mellom slopestyle og frikjøringskonkurranse, hvor vi bygger en del elementer i konkurransesiden, sier rennsjef og arrangør Magnus Tveito til Fri Flyt.

6. februar inviterer han sammen med Knut Myking, Vegard Breie, Åsmund Thorsen, John Håvard Grøgard og Martin Ruud til frikjøringskonkurransen "Ål Junior Freeride 2016" for skikjørere født etter 1998. Hovedfokuset vil ifølge Tveito være på lek og moro, og det skal være lav terskel for å kunne melde seg på. 

(Artikkelen fortsett er under bildet)

SPEAKER: Martin Ruud fra Ål er speaker under konkurransen. Foto: Vegard Breie

Bygger elementer

– Hva betyr en blanding av slopestyle og frikjøring konkret?

– Det blir som Sauda BCC. Vi lager noen ekstra elementer i form av kickere, og både dommere og kjørere har da litt mer å spille på i forhold til å variere både linjevalg og triks, forteller rennsjefen, som opplyser om at det allerede begynner å fylles opp på deltakerantallet.

Nå håper han for snøforhold for konkurransen som sparkes i gang om en drøy måned.

– Det blir litt opp til værgudene hva vi får til. Det er ikke grisemye snø på Ål om dagen, sier Tveito, som har understreket at konkurransen avlyses om forholdene ikke er på plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DOMMER: Robert André Ruud er lokal og en svært dyktig skikjører. I konkurransen sitter han i dommerpanelet. Foto: Vegard Breie

– Gode tendenser

– Hvordan står det til med rekrutteringen på Ål?

– Det har vært stille en stund, men nå ser vi noen gode tendenser. Man skal ikke vente mange timene før Kula er oppsporet etter snøfall. Det er et godt tegn!

Konkurransen deles inn etter alder, hvor de eldste er født i 1998 og 1999, mens de yngste er født mellom 2006 - 2009. Det er maks 60 deltakere i konkurransen.

Meld deg på her!

Publisert 7. januar 2016 kl 14.33
Sist oppdatert 7. januar 2016 kl 14.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen