Iceland Winter Games blir førstkommende helg arrangert for andre gang på rad. Det har fått status som AFP gull-event i år, og det er ventet mange store navn til Island og Akureyri til helgen. 

Blant de norske skal Aleksander Aurdal, Siver Voll og Anders Backe delta. Fra USA og Europa kommer blant andre Noah Wallace, Matt Walker, Robby Franco og Jeremy Pancras. 

Det skal konkurreres i slopestyle, og parkbygger Emil Fossheim er på Island og godt i gang med bygging av coursen. Han kan melde om fet park og god stemning så lenge været holder.

– Her er det bare good times og jeg er i godt i gang med byggingen. Det har vært strålende vær på dagen, men nesten orkan i vindkastene på kveldene, så det er vanskelig å finne logikken i været, men satser på at det blir bra.

Parken vil bestå av to rail linjer og tre hopp.  Første raillinjen får man velge mellom en downrail med donkeydick eller en downrail-polejam variant.

Andre raillinjen vil bestå av en butterbox til en flat-downrail. Evt kan man velge en launch rail i stedet.  

De tre hoppene vil gå fra stor, større. størst. Første er et såkalt medium size hopp, mens de to andre hoppene er store nok for doble, ifølge Fossheim.

Finalen skal etter planen bli avviklet på lørdag.