Et stopp på Dombås kjennes obligatorisk! Nå kan det sies at undertegnede er inhabil. En entusiastisk (og utvandret) dombæsing som virkelig liker å kjøre hjemme på alle kulene, de naturlige hoppene i skogkanten, slashing i skogsløypene, noen grabs på parkhoppene og årets første slides på railene som nå dukker opp i økende antall.

Jul i bakken på Dombås har i disse dager noe til felles med Jul i Flåklypa. De trenger snø til jul (med eller uten hjelp fra den lokale Reodor Felgen) for da kan den virkelig store julegaven åpnes. «Store Frøyse» har stått klar i snart en uke. Rett før helgen for en uke siden så alt veldig lovende ut. Her kan du lese vår anleggsguide til Dombås!

Snø nok til å bygge hoppet, byggingen gikk ukomplisert og flere meldte interesse for å både filme og trene på hoppet, men dagen før hoppet skulle ferdigstilles kom det underkjølt regn og resultatet ble et vakkert hopp med en speilblank landing og sikkert opptil flere skuffede filmfolk og kjørere.

Nå trenger Dombås et lite snøfall som kan freses ned for å myke opp hopp og landing. Da vil Norges muligens største parkhopp stå klart, og det ser veldig lovende ut!

15682072_1225559497493606_606900914_o
15682072_1225559497493606_606900914_o

STORT: Er Store Frøyse på Dombås landets største parkhopp? Foto: Eivind Kleveland

- Her kan Marcus Kleveland gjøre switch backside trippels og alle andre kose seg med late rotasjoner. Siden det ikke er ubegrenset med snø kan overgangen være litt krapp, men byggecrewet virker komfortable og hoppet kjennes ut som en opplagt destinasjon så fort landingen er klar!

I henget finnes det dessuten et bittelite håndspadd hopp med bratt landing, soleklart favorittelement for å strekke seg etter sesongens første tailgrab. Ellers finnes det et lite parkhopp lenger nede, noen rails i bunnen av anlegget. Mye mer er på vei, og den imponerende dugnadsgjengen bestående av noen foreldre har allerede gjort og kommer fortsatt til å gjøre en formidabel innsats for å sikre at parkelementene vokser frem. Enn så lenge er derimot øyene festet på giganten midt i bakken, for den kommer til å bli rå! Det er dessuten meldt snø de kommende dagene, får håpe det er nok!

En anekdote verdt å nevne er at navnet «Frøyse» kommer fra en far som hadde en gravemaskin for 20 år siden som lagde en bedre hoppkul slik at sønnene og alle de andre ungene kunne få bedre luft under beina. Nå er det foreldrene til Dombås sin nye hærskare av talentfulle ski og snowboardutøvere som har tatt dugnadstradisjonen videre. De står bak byggingen og mesteparten av shapinga og fortjener mye heder for det!