Kjempeføre til Sogndal Freeride

Det meldes og sinnssykt gode forhold i Sogndal, og mange ledige plasser på frikjøringskonkurransen under Fjellsportfestivalen.

Sist oppdatert 9. januar 2018 kl 07.00
LEDIGE PLASSER: Det er fortsatt mulig å få plass på Sogndal Freeride – som lokker med FWQ-poeng og strålende snøforhold i år.
LEDIGE PLASSER: Det er fortsatt mulig å få plass på Sogndal Freeride – som lokker med FWQ-poeng og strålende snøforhold i år.

Selv om årets konkurranse ikke er i regi av Freeride World Qualifier-systemet, vil det likevel være mulig å skaffe seg poeng i jakten på bedre internasjonal ranking.

– Sogndal freeride er i år en del av norgescupen. Årets konkurranse er satt til en to-stjerners konkurranse. Selv om konkurransen i år ikke er i regi av FWQ, vil det likevel være mulighet for å skaffe seg FWQ poeng, sier rennleder Henriette Landro.

Hun melder for øvrig om strålende forhold i saftbygda, som har masse snø allerede – og har hatt det lenge.

– I Songdal har det dumpet snø siden i november, og det ligger an til en sinnssyk sesong. Dette er noe som igjen åpner for en publikumsvennlig og trygg konkurranse av høy kvalitet. Sogndal Freeride arrangeres sammen med Fjellsportfestivalen, som i år har 10-årsjubileum. Programmet vil være en jubilant verdig! I tillegg til en rå frikjøringskonkurranse i Norges beste snø kan vi love ei uke i Sogndal med folkefest og ekte skiglede i heile bygda, sier Landro.

pic
pic

FIN SNØ: Sogndal har strålende forhold i forkant av Fjellsportfestivalen og frikjøringskonkurransen i februar.

Konkurransen er planlagt til fredag 23.februar, men både torsdag en før, og helgen etter er værdager. Fjellsida til årets konkurranse er ikke bestemt, men vil være i Sogndalsdalen, og i tråd med snøforholdene og den aktuelle skredfaren under arrangementet.

– Vi jobber fremdeles med å finne en side i Sogndalsdalen, dette må skje ut ifra vær og forhold. Vi prøver også på å finne en side hvor det logistikkmessig ikke skal være så vanskelig å ta seg frem til fjellsiden. Det vil også dette året letes etter en ukjørt side som ikke har samme krav som tidligere face, siden årets konkurranse ikke er 4-stjerners FWQ, sier Landro.

Hoveddommer under Sogndal Freeride er Alexander Kristensen. Påmeldinga – som du fikser her – stenger 21. januar klokka 10.

Publisert 9. januar 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 9. januar 2018 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen