Skifotografene jobber av og for å levere de beste vinterøyeblikkene hjem til deg. Før snøen laver ned i Norge, og den fineste av alle sesonger er i gang, vil vi intervjue noen av de mest kjente skifotografene her i landet, i tillegg til å vise frem de noen av blinksuddene fra året som gikk (se bildegalleri nederst).

Først ut er Vegard Breie.

Om Vegard Breie

457497_10151329682830093_1538064677_o-copy

– Hvilke prosjekter holder du på med nå?

– Jeg prøver å alltid holde kalenderen full! Har akkurat gjort ferdig de siste episodene av Stipatruljen for FFTV, og et personlig eksperiment med blitsbilder av hestesrpang. Neste uke er rimelig hektisk med katalogjobb for Sport1, Viking Sko og noen bilder for Forsvaret.

 – Hvor tok du de beste skibildene i fjor?

– På Nordkapp med Anders Backe og Field. Å endelig få til ett prosjekt Backe og jeg har sikla på og prøvd på i to år nå var jo rimelig deilig!

– Hva var høydepunktet forrige sesong?

– Et annet, foreløpig topphemmelig prosjekt, med Backe og Field i umiddelbar nærhet av Oslo som gikk i boks var kanskje det mest absurde jeg har vært med på noen gang! Følg med når kinofilmen kommer!

– Hva var forrige sesongs største bomtur?

– Et par reiser for å fotografere et annet sykt Field prosjekt med en svenske som endte i knall og fall ett par ganger! Ellers så brukte Anders og jeg hele 16. mai på å hente snø og spa en slags kvarterpipe innendørs på djupet i et svømmebasseng. Synes bildet ble banger, men det har enda ikke blitt trykket av en eller annen grunn. Venter fremdeles på det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

_VB04026
_VB04026

NORDKAPP: Vegard Breie var på Nordkapp. Foto: Vegard Breie

– Hva var det viktigste du lærte i fjor?

– At jeg må bli litt mer kynisk. Jeg havna litt i saksa et par ganger på grunn av det i fjor. Folk avlyser plutselig å møte opp på ting osv. Fare for å ta mange under en kam her nå da, men vi tenker vel alle kun på oss selv når det kommer til stykke. Du får lite igjen for å være kompis når det kommer til business. Dessverre.

 – Hvilke planer har du til vinteren?

– Stå mer på ski uten kamerasekken.

– Hvis du kunne valgt fritt: Hvor ville du helst tatt skibilder til vinteren?

– Om jeg kunne velge helt fritt så hadde det jo selvfølgelig vært megawild å skutt skibilder en pudderdag på månen! Mulighet for noe syk hangtime med low gravity og utenomjordisk fet backdrop.

Se Breies blinkskudd fra forrige sesong i galleriet nedenfor: