Eivind Eidslott

IMG_0098_2

Eivind Eidslott (38) vokste opp i Sunnmørsalpene og er preget av det. Han har blant annet startet Fri Flyt og skrevet om ski- og friluftsliv for UTE, Fjell og Vidde, Dagbladet og Dagens Næringsliv. Han har også gitt ut bøkene«Skiguide til Norge»,«Besseggen»,«Fjellbarna»og«Livet med Marikken». Nå er han aktuell med boka «Helt ute - et skåblikk på fjellfolk, skiturer, turistforeningshytter og løping generelt».

Boka utgis av Fri Flyt og kan kjøpes her

Heltute-omslag-151014

Du er på ski. Du kjører fort, kjenner kald luft bite deg i ansiktet, tar heisen sammen med dine beste venner. Her er snø, fjell og blå himmel. Du føler deg ikke bare sprek. Du føler deg sunn. Kjernesunn.

Annonse

Beklageligvis føler du sult, også. I varmestua består menyen av cheeseburgere, pommes frites og dispensercola.

 Vær så god.

Fedon Lindberg og Jeanette Roede burde lånt seg en elbil og kjørt rundt til norske skianlegg. Helseministeren kunne blitt med i baksetet.

De ville oppdaget at Geilo lukter ost. De ville sett et frityrstekt Hafjell. Og de ville vært vitner til at Trysil drukner i brus.

Eierne av norske skianlegg har latt seg inspirere av den verste maten fra The United States of America, tatt bort smaken, satt opp noen respatexbord, ansatt en 16-åring i kassa og, når alt dette var gjort, gått tilbake til tråkkemaskinene og lest videre i bladet «Scooter».LES OGSÅ: Fredag

Varmestuene i skianleggene er, med noen få hederlige unntak, et begredelig syn. Noen ganger går assosiasjonene i retning syttitallets gatekjøkken. Andre ganger lurer jeg på om jeg har kommet til kantina i en russisk militærleir. Ketchupflaskene henger ned fra taket. Tunge støvler sklir på et tynt lag krydder og skitt. Vinduene dogger. En gammel tv viser sport - noe annet enn sport ville vært gal manns verk. Pølsene ruller rundt og rundt bak disken. Og kjøp gjerne en sjokolade til dessert! Eller en vakuumpakket muffin! Ta det helt med ro, folkens! Her er det e- stoffer til alle.

 

Og så, når du skal hjem, og du har kjørt mil etter mil, og du vil ha en pause, så viser det seg at bensinstasjonene og skianleggene har gått sammen i en mektig konspirasjon for å få kroppen din til å forfalle maksimalt. Hos Statoil, Shell og Esso kan du kjøpe dagens andre burger og drikke dagens andre brus. Før du runder av med noen rosinboller som er så fulle av kjemikalier at noen på NTNU burde tatt doktorgraden på dem. 

Vel hjemme etter en vellykket skihelg veier du tre kilo mer enn da du dro. Husk tannpussen.

LES OGSÅ: Tankens kraft