Junipudder!

Mandag denne uka kjørte Pål Jakobsen og kompisene pudder (!) på Steinskarstinden på Kvaløya.

Sist oppdatert 17. juni 2014 kl 13.05
SOMMERPUDDER: Pål Einar Jakobsen kjører junipudder på Steinskarstinden. Bildet ble tatt mandag denne uka. Foto: Trond Idrupsen
SOMMERPUDDER: Pål Einar Jakobsen kjører junipudder på Steinskarstinden. Bildet ble tatt mandag denne uka. Foto: Trond Idrupsen

Åtte måneder etter at gutta starta skisesongen på Kvaløya er de ennå ikke ferdige, og mandag (bare så det er sagt; vi snakker om mandag 16. juni 2014!) var det fem minusgrader og tørr pudder på toppen av fjellet.

LES OGSÅ: Nysnø i Troms

– Da vi fant veien til Steinskartinden like etter barne-TV, var lekekassen fortsatt fylt med den beste tørrsnøen. Det var knapt til å tro. Vi snakker 16. juni, skriver Pål på bloggen sin.

2
2

SJELDENT: Dette er ikke vanlig kost i juni, selv ikke på Kvaløya. Foto: Pål Einar Jakobsen 

Gjengen matte gå i hele fem (!) minutter med skiene på sekken før de nådde snøen. Hele veien var det myk snø, og i de øverste partiene pudder. Nå er karene skråsikre på at sesongen er langt fra over.

– Fra den første snøen var det sporsnø hele veien, og fra midten av fjellsiden altså helt tørr nysnø. Så fristende ble det, at vi svidde av en bonustur i de urørte flankene til venstre for hovedruta - før toppstøtet. Helt oppe var det greit med folk i dag. To-tre før oss - og folk på rekke og rad bak. Og det beste av alt: Jeg trodde i går, at dagens topptur skulle bli sesongens siste. Det blir det ganske sikkert ikke. Det er nemlig meldt rimelig bra skiføre - og kanskje nytt påfyll - ut denne uka. Sommeren får bare vente, for jeg velger meg også juni, sier Pedersen.

3
3

LEKEGRIND: Nysnø på Kvaløya gir pudderopplevelser i juni. Foto: Trond Idrupsen

Publisert 17. juni 2014 kl 13.05
Sist oppdatert 17. juni 2014 kl 13.05
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen