Juniorcupen tar form

Fire konkurranser er bekrefta i årets juniornorgescup i frikjøring.

Sist oppdatert 3. desember 2014 kl 15.20
KLART FOR KIDS: Fire konkurranser er spikra for juniornorgescupen i frikjøring, som starter i Hemsedal 6. mars. Bildet er fra fjorårets konkurranse i Mortenskaret. Foto: Kalle Hägglund
KLART FOR KIDS: Fire konkurranser er spikra for juniornorgescupen i frikjøring, som starter i Hemsedal 6. mars. Bildet er fra fjorårets konkurranse i Mortenskaret. Foto: Kalle Hägglund

Hemsedal, Sauda, Oppdal og Røldal er bekreftet som juniorfrikjøringskonkurranser i vinter. Den foreløpige kalenderen er:

  • 6-8 mars : Hemsedal Junior Freeride

  • 21 mars: Sauda BCC Junior

  • 28 mars: Oppdal Junior Freeride

  • 16-18 april: Røldal Freeride Junior, NM 

– Nytt av året er at både Sauda BCC Junior og Røldal Freeride Junior har fått FWQ status. Dermed kan unge frikjørere som neste sesong vil inn på norgescupen, kjøre FWQ-konkurranser i utlandet eller drømmer om Freeride World Tour, sanke poeng i disse konkurransene, sier junioransvarlig Pelle Gangeskar.

Han utelukker for øvrig ikke at enda flere konkurranser kommer med på terminlista, men da må arrangørene hive seg rundt.

– Flere arrangører er hjertelig velkommen. Er det noe de lurer på er det bare å ta kontakt, vi hjelper deg i gang, sier Gangeskar, som oppsummerer hver konkurranse slik:.

Hemsedal Junior Freeride:

– Primus motor Ole Kristian Strøm og Hemsedal Freex inviterer til den tredje utgaven av Hemsedal Junior Freeride første helgen i mars. Konkurransen har vanligvis foregått i Mortenskaret, men vi vet at arrangøren har flere spennende arenaer i bakhånd. 

18-43-33_ordinary_660
18-43-33_ordinary_660

HEMSEDAL: Konkurransen i Mortenskaret er både populær og spektakulær. Foto: Kalle Hägglund

Sauda BCC Junior:

– Sauda BCC Junior går samtidig med seniorkonkurransen, så denne helgen bør du absolutt ta turen til Sauda. Konkurransen har et noe annet format enn de klassiske frikjøringskonkurransene, her finner du flere ferdigbygde kickere i fjellsiden.

Solid-junior-freerideserie_ordinary_1200-2
Solid-junior-freerideserie_ordinary_1200-2

SAUDA: Både håndbygde hopp og naturlige elementer er med i Sauda -akkurat oms i voksenkonkurransen. Foto: Svein Inge Fjellheim 

Oppdal Junior Freeride:

– Nyeste medlem i frikjøringsarenaen har gjenopplivet konkurransen som foreldregenerasjonen husker fra Ådalen, i 2015 er datoen 28 mars. Arrangøren Oppdal Camp med primus motor Johan Ericson gleder seg til å invitere frikjøringsnorge til ny konkurranse i Oppdal!

Solid-junior-freerideserie_ordinary_1200
Solid-junior-freerideserie_ordinary_1200

NY: I fjor ble konkurransen på Ådalsfjelet i Oppdal (bildet) avlyst på grunn av snømangel, men i vinter blir det forhåpentligvis konkurranse i Trøndelag. Foto: Tore Meirik

Røldal Junior Freeride, Junior NM:

– Røldal Junior Freeride feirer 5 års jubileum i år, og her får kidsa bryne seg på de samme fjellsidene som brukes i voksenfreeride.

21-14-01_fancybox
21-14-01_fancybox

RØLDAL: Landets mest legendariske frikjøringskonkurranse -også for kids. Foto: Hallstein D. Mala

Publisert 3. desember 2014 kl 15.20
Sist oppdatert 3. desember 2014 kl 15.20
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen