Julesnø på Litlgladnebba

Snøjeger og toppturentusiast Bård Smetsad fant julesnø på Litlgladnebba (1446 moh) i Øksendalen på Nordmøre.

Sist oppdatert: 26. desember 2012 kl 19.20
TØFF TOPP: Litlgladnebba har en fet topp med ei fet renne. Et fint sted å være like før jul! Foto: Bård Smestad
TØFF TOPP: Litlgladnebba har en fet topp med ei fet renne. Et fint sted å være like før jul! Foto: Bård Smestad
Lesetid: 2 minutter

Her er Bårds rapport fra toppturen i Øksendalen:

God jul! 

Lørdag 22. desember var jeg, Erlend Dalquist, Yngve Dalquist og Øyvind Slørdahl på Litlgladnebba (1446 moh)  i Øksendalen. 

Dette må være en av Sunndalens artigste toppturer. På oppturen får man med seg to renner og en travers. Renna opp Glennfjellet er vid i starten og smalere mot slutten, og til og med nå i desember fikk vi sol det meste av turen opp renna. Så er man på Glennfjellet med en herlig utsikt mot Litlskjorta og Skjorta. En fjellrekke som minner om den man ser fra Dyrhaugstinden i Hurrungane. Fra Glennfjellet går man over en herlig travers inn mot Litlgladnebba. Hele tiden har man den utrolig flotte renna opp til toppen i sikte.

Inngangen til renna kan føles litt eksponert og er nokså bratt. Denne dagen var det fin myk snø, så det var lett å føle seg trygg. Ingen fare for å miste forfestet og rase ned i det som kunne se ut som en avgrunn. Renna er slakere mot toppen og siden den er sørvestvendt er det ingen overhengende skavel. Det var lett å komme seg opp og ut til toppen av Litlgladnebba. Her kunne vi nyte sol og vindstille. Nedturen forgår i slakt terreng, rundt 20 grader bratt. En herlig bekkedal svinger seg nedover og gir terreng for artig skileik. Synd at det bare var helt i toppen at det var noe som minnet om pudder, lenger ned var det avblåst. Men etter å ha vendt seg til knallhard skare de siste ukene var føret bedre enn ventet. Snøen slutter jo 600 høydemeter oppe i lia, så det ble skibæring i frossen myr og gjennom tett skog ned til elva  i Øksendalen. Stegjern på frossen barmark er blitt en vane nå. Vi skal tilbake hit når det har kommet snø helt ned i dalen og det ligger pudder hele veien fra toppen...

Se film fra turen:

Publisert 26. desember 2012 kl 19.20
Sist oppdatert 26. desember 2012 kl 19.20
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen