Her er Bårds rapport fra toppturen i Øksendalen:

God jul! 

Annonse

Lørdag 22. desember var jeg, Erlend Dalquist, Yngve Dalquist og Øyvind Slørdahl på Litlgladnebba (1446 moh)  i Øksendalen. 

Dette må være en av Sunndalens artigste toppturer. På oppturen får man med seg to renner og en travers. Renna opp Glennfjellet er vid i starten og smalere mot slutten, og til og med nå i desember fikk vi sol det meste av turen opp renna. Så er man på Glennfjellet med en herlig utsikt mot Litlskjorta og Skjorta. En fjellrekke som minner om den man ser fra Dyrhaugstinden i Hurrungane. Fra Glennfjellet går man over en herlig travers inn mot Litlgladnebba. Hele tiden har man den utrolig flotte renna opp til toppen i sikte.

Inngangen til renna kan føles litt eksponert og er nokså bratt. Denne dagen var det fin myk snø, så det var lett å føle seg trygg. Ingen fare for å miste forfestet og rase ned i det som kunne se ut som en avgrunn. Renna er slakere mot toppen og siden den er sørvestvendt er det ingen overhengende skavel. Det var lett å komme seg opp og ut til toppen av Litlgladnebba. Her kunne vi nyte sol og vindstille. Nedturen forgår i slakt terreng, rundt 20 grader bratt. En herlig bekkedal svinger seg nedover og gir terreng for artig skileik. Synd at det bare var helt i toppen at det var noe som minnet om pudder, lenger ned var det avblåst. Men etter å ha vendt seg til knallhard skare de siste ukene var føret bedre enn ventet. Snøen slutter jo 600 høydemeter oppe i lia, så det ble skibæring i frossen myr og gjennom tett skog ned til elva  i Øksendalen. Stegjern på frossen barmark er blitt en vane nå. Vi skal tilbake hit når det har kommet snø helt ned i dalen og det ligger pudder hele veien fra toppen...

Se film fra turen: