Hvit lykke i Whitewater

Endelig kom dumpet alle i Canada hadde ventet på. Med 30 centimeter nysnø over natta, var vesle Whitewater stedet å være.

Sist oppdatert 21. februar 2007 kl 08.52
FORNØYD: En pudderjeger fra Nelson, BC har sørget for å ta tirsdagen fri.
FORNØYD: En pudderjeger fra Nelson, BC har sørget for å ta tirsdagen fri.

– Yihaa!

– This is sooo good!

Folk jublet om kapp på det kanadiske skistedet Whitewater da snøen endelig kom.

Mens desember og januar var fantastisk, har februar vært en ganske snøfattig måned i British Columbia vest i Canada. Noen centimeter har falt her og der, men det store dumpet har ikke kommet. Men mandag formiddag begynte det å snø tett i de skogkledde fjellene rundt westernbyene Nelson og Rossland.

Fri Flyt satte kursen mot Whitewater, et bittelite skisted med to heiser, men viktigere: Et av stedene som vanligvis får aller mest snø når det faller nedbør over British Columbia. Gjennomsnittlig snøfall er ti meter i året.

På morgenkvisten lå 30 usporede centimeter og ventet. Siden det var tirsdag, trodde vi kanskje vi skulle få ha snøen litt for oss selv, men det viste seg at entusiasmen var minst like stor hos de lokale ski- og brettkjørerne som hos oss langveisfarende pudderpilegrimer.

De mest erfarne av de lokale pudderjegerne stilte seg i kø foran de tilårskomne stolheisene en time før de begynte å frakte folk opp. Litt seinere dukket de interasjonale frikjøringsstjernene Henrik Windtstedt, JP Auclair og TJ Schiller opp. Alle hadde vært på fotoshoot i nærheten og hadde fått tips om at Whitewater var stedet å dra.

TJ Schiller var dagens mest uheldige. Da de første dro opp med heisen satt han i kaféen og ventet på skiene sine, fordi en teamkamerat hadde kjørt seg fast på vei opp til bakken. Etterpå skadet han ankelen sin, slik at han risikerer å måtte holde seg borte fra skikjøring en stund framover.

Men alle vi andre storkoste oss i denne tirsdagen. Whitewater imponerer ikke på papiret, med to tilårskomne stolheiser og under 500 meter høydeforskjell i heisanlegget. Slike ting tørre fakta blir uinteressante når du setter utfor bratte skogslier dyp pudder.

Publisert 21. februar 2007 kl 08.42
Sist oppdatert 21. februar 2007 kl 08.52
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen