– Det har ikke smelta noe ennå, så foreløpig har vi faktisk litt mer snø i nedre del av anlegget, altså rundt stolheisen, enn vi hadde i fjor. Men det kan forandre seg fort ved mildvær, forteller driftssjef ved Stryn sommerskisenter, Idar Aaboen, til Fri Flyt.

Ingen breheis

Annonse

Likevel er det allerede bestemt at breheisen, altså den øverste t-krokheisen, ikke åpner denne sommeren. Breen har sunket, og det er ingen gammmelsnø å hente i toppen.

STRYN NÅ: Sånn så det ut på Tystigbreen i går. Flere ferske bilder finner du i galleriet under artikkelen. Foto: Idar Aaboen

– I fjor hadde vi snø fra 2012 å tære på, i tillegg til snøen fra vinteren før. Det har vi ikke i år. I tillegg har breen blitt mindre, så vi har dessverre ingenting å tære på der oppe, sier Aaboen.

– Hvor lang sesong får dere til tror du?

– Målet er å holde åpent til 28. juni. Klarer vi en måned med bra besøk og rasjonell drift, blir det økonomisk forsvarlig. Vi sparer jo noen kroner på å ikke sette opp breheisen også.

ÅPNER IKKE: Breheisen gikk i fjor, men denne sommeren blir t-krok-heisen stengt. Foto: Olav Standal Tangen.

Festival som normalt

Strynefestivalen, som går av stabelen fra 6. til 9. juni, rammes ikke av at breheisen ikke åpner, ut over at noen av deltagerne kan risikere å være i ekstra god form når festivalen er over.

– Det blir litt ekstra gåing for de som vil til topps, men alle arrangementer under festivalen går som normalt, inkludert frikjøringskonkurransen Stryn Freeeline Jam, som gjør comeback, sier festivalsjef Magnus Tveito.

Park under stolheistoppen

Driftssjef Aaboen lover en liten terrengpark også, plassert like under toppen på stolheisen.

– Vi skal få opp noen rails, og kanskje noen hopp hvis forholdene tillater det. I tillegg kommer vi til å lage diverse elementer nedover langs tråkkemaskinsporet lenger ned, sier han. 

PS! Vil du måle krefter mot folk som Åsmund Thorsen, Torgrim Vole, Asbjørn Eggebø Næss, John Håvard Grøgard, Dennis Risvoll, Hans Petter Bakke, Øystein Aasheim, Henrik Gangsø, Tone Jersin Ansnes, Pia Nic Gundersen og Anne May Slinning under Freeline Jam? Meld deg på her!

Festivalpass til Strynefestivalen finner du her!