Hva skal bindingen hete?

Techbinding fra Marker observert i Østerrike nylig.

Sist oppdatert: 23. juni 2014 kl 23.20
NYE TOPPTURBINDINGER: I følge ryktene skal de nye techbindingene fra Marker ha standard lowtech tåboks men klassisk alpin bakbinding, slik som på denne illustrasjonen. Illustrasjon: Fri Flyt
NYE TOPPTURBINDINGER: I følge ryktene skal de nye techbindingene fra Marker ha standard lowtech tåboks men klassisk alpin bakbinding, slik som på denne illustrasjonen. Illustrasjon: Fri Flyt

Ryktene rundt de nye techbindingene fra Marker har versert en stund. Nå er imidlertid katta ute av tech-sekken, skal vi tro den amerikanske stæsjbloggen wildsnow.com. Mannen bak nettsida, Lou Dawson, fikk nylig en mail fra en som kunne fortelle at han hadde sett en gruppe skikjørere i Stubai i Østerrike med den antatt nye tech-bindingen fra Marker.

– Bindingen har en standard tech-frontbinding og en ordinær alpin bakbinding med to hælløftere. På bakbindingen stod det «King» et eller annet, og jeg så Marker-logoen, skriver den ikke navngitte mannen fra Østerrike.

Hvis ryktene rundt den nye Marker-bindingen er sanne vil dette være Markers aller først tech-binding og dermed tar de opp kampen med lettvektsorienterte Dynafit, Plum, ATK Racing og Fritschi Diamir. Marker var tidlig ute med de såkalte rammebindingene (Duke og Baron), etterfulgt av blant annet Tour F10 (1998 gram) og F12 (2180 gram). Nå spekuleres det altså rundt en helt ny techbinding fra bindingsprodusenten.

Tendenzer AS som har importen på Marker i Norge vil ikke kommentere saken, men Fri Flyt er invitert på en presselansering i regi av Marker i Chile i august, lik den Dawson referer til i artikkelen. Det er dermed naturlig å tro at produsenten har en eller annen stor nyhet på lur.

Hva tror du de nye bindingene fra Marker heter? Og ikke minst– har du trua på tech frambinding kombinert med klassisk alpin bakbinding?

Publisert 23. juni 2014 kl 23.20
Sist oppdatert 23. juni 2014 kl 23.20
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen