Merke: Marker

Ryktene rundt de nye techbindingene fra Marker har versert en stund. Nå er imidlertid katta ute av tech-sekken, skal vi tro den amerikanske stæsjbloggen wildsnow.com. Mannen bak nettsida, Lou Dawson, fikk nylig en mail fra en som kunne fortelle at han hadde sett en gruppe skikjørere i Stubai i Østerrike med den antatt nye tech-bindingen fra Marker.

– Bindingen har en standard tech-frontbinding og en ordinær alpin bakbinding med to hælløftere. På bakbindingen stod det «King» et eller annet, og jeg så Marker-logoen, skriver den ikke navngitte mannen fra Østerrike.

Hvis ryktene rundt den nye Marker-bindingen er sanne vil dette være Markers aller først tech-binding og dermed tar de opp kampen med lettvektsorienterte Dynafit, Plum, ATK Racing og Fritschi Diamir. Marker var tidlig ute med de såkalte rammebindingene (Duke og Baron), etterfulgt av blant annet Tour F10 (1998 gram) og F12 (2180 gram). Nå spekuleres det altså rundt en helt ny techbinding fra bindingsprodusenten.

Tendenzer AS som har importen på Marker i Norge vil ikke kommentere saken, men Fri Flyt er invitert på en presselansering i regi av Marker i Chile i august, lik den Dawson referer til i artikkelen. Det er dermed naturlig å tro at produsenten har en eller annen stor nyhet på lur.

Hva tror du de nye bindingene fra Marker heter? Og ikke minst– har du trua på tech frambinding kombinert med klassisk alpin bakbinding?