– Var en helt magisk kveld, sier Jan Petter Svendal i Eikedalen Skisenter etter kveldskjøringen.

For med et kraftig snødump med nesten en meter snø øverst i Bergens lokale skisenter den tirsdag kveld holdt de rekordtidlig åpent 1. desember (har kun hatt åpent like tidlig en gang i historien). Det skjedde med gratis kveldskjøring for alle som tok turen til skianlegget som ligger tre kvarter fra Bergen.

Annonse

– Unyttet nysnøen

– Så fikk entusiastene utnyttet all nysnøen som har kommet de siste dagene, og det uten å betale for å kjøre heis, sier Svendal, som forteller at de åpnet Setertrekket og Seterløypen klokken 18.00 på kvelden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORHOLD: Slik så det ut i Eikedalen tirsdag. Foto: Jan Petter Svendal

– Grip dagen i vest

En av de som tok turen tirsdag kveld var Marius Heggholmen. Han rapporterer om overraskende gode forhold.

– Vi hadde ikke ventet at de skulle åpne så tidlig. Vi hadde avtalt topptur med lykt i går, men da Eikedalen meldte ekstraåpning var det bare å gi gass. Forholdene var helt i teten til å være 1. des i Eikedalen. Var litt engstelig for at det ikke var noe base. men etter en testrunde var det full lekestue. Alt som kunne gi oss litt luft under skiene ble brukt. Selvfølgelig med medbrakt lys, sier Heggholmen om turen.

Ifølge Eikedalen holder de nå stengt fram til planlagt sesongåpning 12. desember. For slik det ble spådd var en spesiell åpning før regnet kom.

– I dag er det 8 grader og MYE regn i Bergen. Så det gjelder å gripe dagen her vest, sier Heggholmen.