«The Hoji Movie» er filmen om kanadiske Eric Hjorleifson, mannen som kjører skjorta av de aller fleste, gjerne på noe supert utstyr han mer eller mindre har laget selv i garasjen. I november arrangeres norgespremieren på filmen på Odeon kino i Oslo. Filmen er laget av Matchstick Productions (MSP), som har hatt Hjorleifson på kjørerlista i mange år. Fri Flyt-redaktør Henning Reinton har sett filmen, og mener folk har mange høydepunkter å se fram til:

– For meg var det spesielt artig å se kavalkadene over 14 år med storfjells- og putekjøring. Hoji er helt latterlig god, og har vært det over tid. Det er også trivelig å møte familien hans og skjønne mer av hva slags bakgrunn han kommer fra. 

Annonse

– Er Hoji verdens råeste frikjører?

– Han er der oppe. Jeg oppfordrer folk til å se filmen og bestemme sjøl – det er vanskelig å gå ut fra salen og tenke noe annet enn at kjøringa er i verdensklasse.

– Hvorfor bør folk se den?

– For det første fordi det er artig å se bra skikjøring på kino. For det andre fordi man blir bedre kjent med en av figurene som har ledet an i den moderne, toppturbaserte frikjøringa – han var veldig tidlig ute med å kjøre hardt på techutstyr.

Enda noen grunner til å få med seg filmen får du i traileren: