Konkurransen gikk av stabelen forrige helg, og i den største klassen – ski herrer – klarte et par jibbekids fra Oppdal, ingen av dem med veldig mange studiepoeng (ennå) å dra hjem seieren og andreplassen. Ingebrigt Killingberg vant foran Elias Innerdal.

Se flere bilder i galleriet under!

Annonse

– Lekne vinnere

– Ryktet om konkurransen hadde spredt seg til Oppdals yngre generasjoner, og flere av dem stilte til start sist i konkurransen. Det ble ganske klart de hadde kjørt Ådalen oftere enn de fleste. Solid kjøring og veldig lekfull kjøring fra de unge oppdalingene med både backflips og 360´er litt overalt førte til hjemmeseier i herreklassen, forteller konkurransjesjef Mattias Lindqvist.

Tredjeplassen gikk til Nikolas Svarstad, i det som ble en veldig jevn konkurranse. I jentenes skiklasse stilte ti kjørere til start, og Una Hauan dro i land seieren med ei svært rask linje ned Ådalsfjeset. Augusta Horn-Welle-Strand ble nummer to og Solveig Waabo Kavli tok tredjeplassen.

Backflip

– Vi skal også nevne Klara Håvarstein som slo til med en stor backflip, men dessverre med litt for mye backslap, som plasserte henne utenfor topp tre, sier Lindqvist.

Torfinn Weydahl vant telemarkkklassen, og Jostein Birkeland var best på snowboard. Dommere i konkurransen var for øvrig Vegard Nes, Marit Rolvsjord og Stinius Hoseth Skjøtskift, og de lot seg imponere over nivået:

– Det var en breddekonkurranse der alle nivåer var representert, men toppnivået var skyhøyt og på høyde med norgescupen. Denne konkurransen er en fin inngang til videre konkurransekjøring, konkluderte en samstemt dommertrio da det hele var over.