– I år fikk vi 50 deltakere på veldig kort tid og måtte stoppe antall påmeldte på grunn av sikkerhet og dimensjonene på arrangementet. Det er tydelig at dette er noe som folk i denne aldersgruppen er interesserte i. Eldste deltaker i fjor var over 60 år. Årets arrangement blir lagt til face´n rett overfor Røldalsterrassen, da kan publikum sitte inne og følge med på rennet med god utsikt fra restauranten. Denne delen av Røldal er også kjent som Saudasvingen og er det mest kjente området for både de viderekomne og amatører som vil prøve seg på frikjøring. Høydeforskjellen er cirka 350 høydemeter, og har rikelig med dropp og et par fosser de dristigste kan prøve seg på, sier arrangør Stian Wathne til Fri Flyt.

Årets Røldal Freeride Masters (RFM) går av stabelen førstkommende helg, og det meldes om fine forhold i Saudasvingen hvor det hele skal avgjøres.

Annonse

– Vi sjekket forholdene mandag, og snøen er kompakt med omtrent 10 centimeter styresnø på toppen. Skredfaren er lav, men den vil bli vurdert fortløpende, sier Wathne.

Årets konkurranse blir den tredje i rekken, og RFM ble i sin tid startet rett og slett fordi det ikke finnes noen annen frikjøringskonkurranse for folk over førti i Norge.

– Det fins heller ikke i Europa så vidt jeg vet. Vi har sett en enorm utvikling i toppturentusiaster de siste åra, og frikjøring har bare blitt større og større. RFM er nå etablert som en tradisjon og vi vet ikke helt hvor stort dette kan bli, men det vokser hele tiden. Foreløpig har vi ingen super proffe deltakere ettersom dette er et arrangement for alle som liker frikjøring uansett nivå. Hvem vet? Kanskje vi kjører kvalik med forskjellig nivåer neste år, mulighetene er mange, sier Wathne.

Les mer om gamliskonkurransen her!