– Når det gjelder snøbestillingen, så fant jeg fort ut at markedet for dette var enormt, og det var ingen leverandører der ute som kunne levere den kvaliteten jeg ville ha, og ikke minst levere det til rett tid og rett plass. Da var det en kjapp sak og sette opp dette. Det ser ut til at Oppdal får en virkelig trivelig vinter i år, sammen med Sogn og Stranda. Litt usikkert i Hemsedal siden der er det mange avbestillinger, forteller Kvande.

Avbestilling inkludert

Snøbestillingetjenesten, som du finner her, har nemlig også en funksjon hvor leserne kanavbestillesnø for kommende sesong. Her ligger Hemsedal på topp i skrivende stund.

Snøbestillinga er den litt tullete lillebroren til Sjogg.no, som rett og slett er en snømeldingstjeneste med en langt mer seriøs –og praktisk- funksjon.

– Jeg lagde sjogg i fjor vinter fordi jeg var lei av å kikke rundt på yr og andre verktøy for lett å få oversikt over hvor det skal snø og hvor mye. Trengte et verktøy som ga meg umiddelbar oversikt over hvor jeg skulle legge turen for de beste pudderopplevelsene. Sekundært lagde jeg sjogg -og trailguide- som testplattform for hva jeg lager til daglig. Dette både for å prøve ny teknologi og lage undersøkelser som en vanlig bruker, sier Kvande.

Untitled-1
Untitled-1

DATANERD: Bjørn Jarle Kvande triver både foran dataskjermen (til venstre) og ute på ski (til høyre). Foto: Privat

Håper på 1000 besøk om dagen

Hans «ordentlige» jobb er murvey.com, som brukes for å lage nettbaserte spørreundersøkelser, men sjogg.no har blitt en populær, og ikke minst nyttig, nettside.

– Spesielt helgekrigerne kunne lettere få oversikt på en onsdag og finne rett destinasjon til helga. Jeg håper dette også har den funksjonen at det sprer trafikken over flere ulike destinasjoner, så de små lokale anleggene også opplever økt besøk og har livets rett.

– Hvordan er trafikken på sidene?

– På de travleste dagene i fjor vinter, onsdager og torsdager, lå det rundt 200 stykker per døgn, og jeg håper nå å klare å komme over 1000 brukere på de travleste dagene til vinteren.

Nyheter til vinteren

Til vinteren satser Bjørn Jarle på å legge til vindinformasjon i sjogg.no, webkamera hvor det fins og mulighet for brukerne å lage favorittlister.

– Nå synes jeg tjenesten fungerer veldig fint, både på EDB, mobil, og nettbrett, både på skisteder og i fjellområder. Jeg kan ikke avsløre alt jeg har tenkt på, men noen forbedringer er på vei. 

Snømeldingstjenesten sjogg.no finner du her, og snøbestillingsskjemaet finner du her.