Hjem
 / – Helt forferdelig

– Helt forferdelig

Fra skimiljøet kommer det sterke reaksjoner på at Tirilparken er historie. – Tragisk, sier Øystein Bråten. – Helt forferdelig, sier Tiril Sjåstad Christiansen.

Sist oppdatert 1. august 2017 kl 13.54
REAGERER STERKT: Tiril Sjåstad Christiansen synes lite om at Tirilparken skal legges ned. Bilde: Vegard Breie/MegaPark
REAGERER STERKT: Tiril Sjåstad Christiansen synes lite om at Tirilparken skal legges ned. Bilde: Vegard Breie/MegaPark

– Jeg bli irritert bare av å tenke på det. Det er helt forferdelig, sier Tiril Sjåstad Christiansen.

I går skrev Fri Flyt om endringene i parktilbudet på Geilo. Tirilparken skal bort, i stedet kommer noe større parker på Kikut og i Havsdalen.

– Jeg tror ikke eierne skjønner hva det vil si for skimiljøet og for rekruttering. Jeg skjønner det er snakk om penger, men man kunne gjort mye annet før man eventuelt legger ned en park. Eierne sier de trenger flere turistløyper, men er det én ting Geilo har nok av, er det turistløyper, sier Christensen.

Gjennom de siste årene har Tirllparken vært en av landets beste parker og vært arena for arrangement som NM, Spring Sessions og MegaPark.

Denne våren ble det klart at Geilo Holding tar over Geilo Skiheiser. De nye eierne vil endre parktilbudet.

– Jeg tror ikke helt de skjønner hva de gjør når de legger ned parken. Jeg føler det er mangel på kunnskap, sier Christiansen.

– Hva tror du om den nye Geiloparken, der hvor Kikutparken har vært?

– Det har jeg ikke tro på for fem flate øre.

Heller ikke X-games vinner Øystein Bråten fra Torpo har troen på den nye parken.

– Det er flatt der. Har kjørt mange dager der de siste åra også, og det er jo morsomt, men det blir jo ikke en park med store element som det funker å ha Spring sessions eller NM i, for eksempel, sier Bråten.

Han reagerer slik på at Tirilparken legges ned:

– At Tirilparken legges ned er tragisk. I starten håpa jeg egentlig på at det bare var en dårlig spøk, men nå skal det visst skje og det er så kjipt. For meg er det helt uforståelig hvordan det går ann å bare kutte ut noe som Clint Butcher (parksjef de siste årene, red. anm.) og shaperne hans har brukt så mye tid på å bygge opp, og som er til glede for så mange.  Jeg klarer ikke se for meg hvordan det blir uten det tilbudet lengre. Det skjedde med Golparken, også skjer det på Geilo nå. Det er lett for sjefene å tenke at park er park, og at det er samma hva den inneholder så lenge det er penger og spare.

Magnus Skotte Nørsteng var fram til i fjor en del av shapecrewet i Tirilparken. Han har dette å si til nyheten.

– Først og fremst må jeg si at det er veldig synd for det totale norske parktilbudet. Tirilparken har gjennom flere år hatt en veldig høy standard når det kommer til kvalitet på elementer, både rent teknisk og sikkerhetsmessig. Så det er sykt kjipt at det kommer en nye sjefer til spakene som tydeligvis ikke har peiling. Jeg har ingen tro på Kikut, noe jeg egentlig aldri har hatt heller. Den parken er sketchy, den blir ikke håndshapet på en daglig basis som parker skal gjøres, og sist men ikke minst ligger den i et veldig, veldig flatt område som ikke funker i det hele tatt for park.

Heller ikke Siver Voll, som er fra Geilo, har tro på Kikut:

– Kikutparken er en turpark for folk som ikke kjører park. Dette er et bra tilbud for Geilo som skisted, men det har ingen ting med park og gjøre. Den har vært oppe i flere år nå og kvaliteten har alltid vært dårlig. Ikke bare bygging men terrenget er heller ikke bruk bart til å lage en god park. Det virker som at de tenker mere på kvantitet i stedenfor kvalitet. Har ingen tro på at dette vil endre seg.

Han ser mørkt på parkframtida på Geilo.

–  Jeg er ekstremt skuffa over den avgjørelsen til de nye eierne. Her har Clint gjort en kjempejobb som har fått Geilo på kartet innen ski- og snowboard i Norge. Jeg vil si at Tirilparken har vært blant topp tre hele tiden når det kommer til park. Den nye generasjonen på Geilo og i Hallingdal kommer til å få et dårlig tilbud når det gjelder park.

Publisert 1. august 2017 kl 13.54
Sist oppdatert 1. august 2017 kl 13.54
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

LEGENDE: Bendik Øye viste ingen nåde mot resten av skikjørerne under Norrøna Freeline Jam på High Camp Turtagrø. Foto: David Andresen Vesteng
Bendik Øye til topps i frikjøringskonkurranse

Jibbe-legende: - Håper det svir for dem

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue