– Det er ikke ofte vi kan kjøre sånn snø allerede i oktober altså. Men Ola snakket om nydelige pudderforhold på Kirketaket i Romsdalen i oktober for fem år siden, forteller Asbjørn Eggebø Næss.

Sammen med Hovdenak var han i Storlidalen like ved Oppdal i starten av uka, og der hadde det blåst fra nordvest og snødd i fire dager.

Annonse

– Det var faktisk sabla bra! Vi var på Storhaugen, og der er det en del myrlendt terreng, så vi traff ikke stein i det hele tatt. I skogen var det 40 centimeter snø med litt tung snø i bunn. Oppe ved tregrensa var det 10 centimeter med grovkorna snø som beskytta litt mot stein nederst i snølaget, dekt med mellom 20 og 40 centimeter nysnø på de beste plassene, forteller Næss.

Skjermbilde-2017-10-31-kl.-21.56.18
Skjermbilde-2017-10-31-kl.-21.56.18

DYPT: Asbjørn Eggebø Næss feirer halloween til fjells. Foto: Ola Hovdenak.

Han tror for øvrig på nye muligheter til helgen, selv om det har vært mildvær.

– Nå er det plussgrader opp til godt over 1000 meter, men værmeldinga antyder kaldere vær og ny nedbør fra mot helgen. Det kan gi muligheter på Nordvestlandet, men vi må nok være forberedt på entusiastføre, soer Asbjørn Eggebø Næss.

I anledning det som kan bli nok ei skihelg i norske fjell, kjører vi i gang Helgebilde-konkurransen: Send oss et eller flere bilder fra helgens aktiviteter, skriv noen ord om hvor bildet er tatt, og du er med i trekningen av bok fra Fri Flyt-forlaget! Bildet må sendes på e-post til nett@friflyt.no innen mandag klokka 12.00.

Se den dype filmen fra Storlidalen 30. oktober 2017: